Докато ставаш по-красивa, стани и по-добрa !!!

 

 

На 5 юни отбелязваме Световния ден на Ден на околната среда. Началото е поставено от ООН през 1972 г. Целта е да се насочи общественото внимание към опазването на природата.

В козметичните продукти се използват все повече натурални съставки, за сметка на агресивните химични съединения и . Използването на сурови, натурални продукти в домашни условия също е честа практика. На пазара вече има доста марки, които предлагат продукти в ограничени количества, но за сметка на това изработени от пречистени, био съставки. Козметиката от майката природа ни дава чистота и свежест, без негативни странични ефекти.

Красиви зелени идеи...

Когато прави добри неща, човек става по-красив. Защото благородството няма как да не се изпише на лицето.

През 2009 г. козметичната компания „Арома” създаде продуктовата линия Greenline. Тя е съставена от продукти с 95% натурални, естествени и екологично чисти съставки.

Aroma Greenline дава възможност на всеки клиент да допринесе за спасяването и съхраняването на многогодишните български гори, като компанията отделя 5% от себестойността на всеки закупен продукт от серията Greenline във фонда Green Bulgaria, създаден за дългосрочна грижа за старите естествени български гори.


Две и половина години по-късно със събраните средства козметичната компания осиновява стара естествена гора в Габровския Балкан. Осиновената от козметична компания гора се намира в природен парк „Българка“ и е на около 140 години. В нея растат обикновен бук, лазаркиня, светлика, черна боровинка, горска млечка, голямо разнообразие от видове мъх и лишеи. Тя е дом на полубеловрата мухоловка и двойка скални орли, включени в Червената книга на България. Чрез осиновяването на гората, Арома заплаща на собствениците сумата, която те биха спечелили от продажбата на добитата дървесина, като те поемат ангажимент да не изсичат дървета.
Ако искате да се включите в добра кауза, но все още не знаете каква, може да се включите в платформата на Timeheroes, където каузите търсят своите доброволци (и обратно) Или пък да осиновите диво животно. Но не си представяйте, че ще вземете някое пернато вкъщи.

Осиновяването се изразява в поемане на финансовата издръжка за определен период от време на избрано животно, а доброволците и ветеринарите на "Зелени Балкани" полагат нужните грижи за тях.

Източник: Ladyzone.bg

Прочетете още новини
Astera на 19-ия Научен конгрес на БЗС

Astera на 19-ия Научен конгрес на БЗС

От 6 до 8 юни в Поморие се проведе 19-ия Научен конгрес на Български зъболекарски съюз. Един прекрасен повод да се срещнем с български и чуждестранни зъболекари и да разкажем за новостите в портфоилото на Astera.

Всички гости получиха красив спомен, снимка от вечерта и подаръци от щанда на Astera Parodont – мостри от най-новата паста за зъби с активен въглен, вода за уста и рекламни материали.

ЧИСТО получи приз на Progressive Awards

ЧИСТО получи приз на Progressive Awards

ЧИСТО за отстраняване на петна и миризми получи приз в категорията „Най-добър Нов Продукт НЕХРАНИ“ на Progressive Awards 2019.

Горещ лукс на Beautyworld Middle East 2017

Горещ лукс на Beautyworld Middle East 2017

И тази година взехме участие в Beautyworld Middle East. На впечатляващите 42 квадратни метра бяха разположени най-продаваните български продукти в грижа за косата, оралната хигиена, козметика за лице и тяло, измивни продукти.

„Здраве“ с щанд на Форум Бременност и детско здраве

„Здраве“ с щанд на Форум Бременност и детско здраве

Всеки посетител на щанда "Здраве" на Форум Бременност и детско здраве ще получи талон за 15 % отстъпка на всички продукти „Здраве“ закупени през нашия онлайн магазин.