Крем Здраве бие Нивеа и Гарние

Българска марка е най-предпочитаната козметика за тяло на българския пазар, показа проучване на Nielsen.

Въпреки голямата конкуренция в козметичния бранш, най-предпочитаният от българските потребители козметичен продукт е утвърдилият се на пазара крем "Здраве" на козметичната компания "Арома".

В класацията за водещи пет марки кремът има 16,1% пазарен дял, като изпреварва глобални компании като Nivea и Garnier.

Освен с марката "Здраве", българската козметична компания попада и на трето място в класацията на Nielsen с останалите си продукти, свързани с грижа за тялото, които имат общ пазарен дял 4,8%.

По данни от търговската мрежа, крем "Здраве" има трайно високи продажби, които надхвърлят един милион бройки годишно и това го прави най-продавания крем в страната. Кремът има 44-годишна история и е познат на поколения българи със своя универсален дерматологичен ефект.

Резултатите от изследването на Nielsen са повод за оптимизъм и показват, че има цели индустриални сектори, в които българските компании не само са конкурентоспособни, а и имат водещи позиции пред големите чуждестранни производители.

Източник: expert.bg

Прочетете още новини
Astera на 19-ия Научен конгрес на БЗС

Astera на 19-ия Научен конгрес на БЗС

От 6 до 8 юни в Поморие се проведе 19-ия Научен конгрес на Български зъболекарски съюз. Един прекрасен повод да се срещнем с български и чуждестранни зъболекари и да разкажем за новостите в портфоилото на Astera.

Всички гости получиха красив спомен, снимка от вечерта и подаръци от щанда на Astera Parodont – мостри от най-новата паста за зъби с активен въглен, вода за уста и рекламни материали.

ЧИСТО получи приз на Progressive Awards

ЧИСТО получи приз на Progressive Awards

ЧИСТО за отстраняване на петна и миризми получи приз в категорията „Най-добър Нов Продукт НЕХРАНИ“ на Progressive Awards 2019.

Горещ лукс на Beautyworld Middle East 2017

Горещ лукс на Beautyworld Middle East 2017

И тази година взехме участие в Beautyworld Middle East. На впечатляващите 42 квадратни метра бяха разположени най-продаваните български продукти в грижа за косата, оралната хигиена, козметика за лице и тяло, измивни продукти.

„Здраве“ с щанд на Форум Бременност и детско здраве

„Здраве“ с щанд на Форум Бременност и детско здраве

Всеки посетител на щанда "Здраве" на Форум Бременност и детско здраве ще получи талон за 15 % отстъпка на всички продукти „Здраве“ закупени през нашия онлайн магазин.