Крем „Здраве” – легендата на родната козметика

С Ива Икономова, маркетинг мениджър на АРОМА АД, разговаря Кристина Пешина.

- Г-жо Икономова, крем „Здраве” са ползвали и нашите родители. Знаете ли кога започва историята на този легендарен продукт и кой е създателят му?
- Крем „Здраве” е най-продаваният от години роден крем. Той присъства във всеки български дом и се ползва с голямо доверие и непреходна лоялност от потребителите. Това се дължи предимно на уникалната му формула и действие. Кремът е създаден преди 4 десетилетия, но за съжаление в архивите на компанията не са запазени данни за неговия създател. Той е без химикали и е разработен за всякакви кожни раздразнения, за сухи участъци по кожата, за нейната защита от екстремни външни въздействия и агресивна среда.

- В днешно време все още подходящ ли е за бебета?
- Кремът е подходящ и масово се използва от майките като защитен крем под пелените. Но тъй като бебешката кожа е много взискателна и епидермалният й слой е много тънък, тя изисква специална грижа. Именно затова ние създадохме новия крем „Здраве Бебе”. Формулата му е базирана на успешната рецептура на класическия крем, със същото съдържание на цинков оксид, съставката, на която се дължи успокояващото, заздравяващо, противовъзпалително и подсушаващо кожата действие. Без парабени, но и без алергени.

- Сигурно сте чели в интернет форуми, че и млади хора наричат крем „Здраве” вълшебен. Използват го за акне, ранички по кожата, дори при алергии и изгаряния. Може ли да се каже, че това е универсален крем?
- Да, бихме могли да го наречем универсален, но не в смисъла на универсална козметика за ежедневна употреба, а в смисъла на универсална помощ за повечето кожни проблеми и симптоми. Младите хора пробват нови и активно рекламирани продукти, но за сигурен резултат се връщат отново и отново към крем „Здраве”. Единственото неудобство при употреба е плътната му маса, която оставя видим бял слой върху кожата и тийнейджърите не могат да се показват пред приятелите си известно време. Именно поради тази причина създадохме и крем „Здраве Лека формула”, който е със същото съдържание на активни съставки както оригиналния крем, но олекотената му формула го прави лесен за нанасяне, без следи върху кожата, докато действа.

- При тази огромна конкуренция между продуктите на бялата козметика каква е съставката, която държи крем „Здраве” на върха?
- Това е цинковият оксид, който има успокояващо, заздравяващо, противовъзпалително и подсушаващо кожата действие. Той е и физичен UV филтър, който често се използва в противослънчеви препарати и продукти за защита на кожата от нефизиологично стареене вследствие увреждане на кожните клетки при излагане на вредна слънчева светлина. Вазелинът в комбинация с ланолин има омекотяващо действие върху кожата, защитава и подхранва, въздейства благоприятно върху еластичността й. Пчелният восък има способност да акумулира топлина и много бавно да я отдава - противовъзпалителен и подобряващ кръвообращението процес. Също има антибиотично и антимикробно действие, както и регенеративно въздействие върху болните клетки и тъкани.

- За всяка част от тялото ли може да се използва, или като при другите кремове има различни видове – за лице, за ръце и т.н.?
- И трите крема – „Здраве” (оригиналният), „Здраве Бебе” и „Здраве Лека формула”, могат да се ползват за цялото тяло.

- Известни ли са все пак някакви противопоказания на продукта?
- Кремът не се препоръчва единствено при дълбоки рани и при изгаряния на кожата с висока степен.

- Разбрахме, че имате и друга новина за привържениците на този крем...
- Новината е, че освен новите два крема – „Здраве Бебе” и „Здраве Лека формула”, разработваме и още седем нови продукта, които ще се появят на пазара тази година и ще решават и други кожни проблеми.

Източник: в-к "Живот и Здраве"

Прочетете още новини
Astera на 19-ия Научен конгрес на БЗС

Astera на 19-ия Научен конгрес на БЗС

От 6 до 8 юни в Поморие се проведе 19-ия Научен конгрес на Български зъболекарски съюз. Един прекрасен повод да се срещнем с български и чуждестранни зъболекари и да разкажем за новостите в портфоилото на Astera.

Всички гости получиха красив спомен, снимка от вечерта и подаръци от щанда на Astera Parodont – мостри от най-новата паста за зъби с активен въглен, вода за уста и рекламни материали.

ЧИСТО получи приз на Progressive Awards

ЧИСТО получи приз на Progressive Awards

ЧИСТО за отстраняване на петна и миризми получи приз в категорията „Най-добър Нов Продукт НЕХРАНИ“ на Progressive Awards 2019.

Горещ лукс на Beautyworld Middle East 2017

Горещ лукс на Beautyworld Middle East 2017

И тази година взехме участие в Beautyworld Middle East. На впечатляващите 42 квадратни метра бяха разположени най-продаваните български продукти в грижа за косата, оралната хигиена, козметика за лице и тяло, измивни продукти.

„Здраве“ с щанд на Форум Бременност и детско здраве

„Здраве“ с щанд на Форум Бременност и детско здраве

Всеки посетител на щанда "Здраве" на Форум Бременност и детско здраве ще получи талон за 15 % отстъпка на всички продукти „Здраве“ закупени през нашия онлайн магазин.