Зелена ябълка (Malus domestica)

Произход и разпространение
  • Родина: Югозападна Азия
  • Култивиране: Азия, Европа, Северна Америка
Ценни вещества в състава:

Витамини А, B и C, желязо, цинк, мед, калий, протеини, антиоксиданти, фибри

Ползи за здравето:
  • Подобрява действието на червата
  • Детоксикира организма
  • Стимулира метаболизма
  • Подобрява кръвообръщението
  • Укрепва сърцето, мозъка, костите, белите дробове
  • Подсилва имунната система
  • Облекчава различни здравословни неразположения
  • Освежава дъха
  • Предпазва от рак
Ползи за красотата:
  • Придава еластичност, блясък и тонус на кожата и косата
  • Хидратира и подхранва в дълбочина
  • Изглажда бръчките и заличава несъвършенствата
  • Укрепва, заздравява и възстановява косъма
  • Лекува акне, пърхот, кожни възпаления
  • Подпомага добиването на тен през лятото (стимулира производството на меланин)
  • Избелва зъбите
Как я използват звездите?

Актрисата Скарлет Йохансон почиства лицето си с ябълков оцет за бляскава кожа и стегнати пори. Меган Фокс пие по малки количества ябълков оцет за подпомагане на храносмилането и за поддържане на теглото в норма.
 

Повече за ябълката