Страна на красотата

Вода за уста

Според научните доказателства за първи път вода за уста се прилагала в китайската медицина през 2700 пр. Хр. за лечение на гингивит.
Прочетете повече »

Ботокс (ботулинов токсин)

Ботоксът се използва най-често за изглаждане на мимически бръчки по лицето, бръчки по шията, между веждите, около очите и устните.
Прочетете повече »

Серум за лице

Серумът за лице съдържа между 10 и 70 % активни съставки. За сравнение в кремовете и лосионите количеството е под 10 %.
Прочетете повече »

Вазелин

По време на двете световни войни, вазелинът е незаменим помощник на американските войници, с което си спечелва облика на патриотичен символ.
Прочетете повече »

Лак за коса

Първият лак за коса е произведен през 1948 г. През 1950 г. официално е въведен терминът „лак за коса“, а през 1955 г. продуктът е пуснат в търговската мрежа.
Прочетете повече »

Руж

Произходът на ружа датира от древен Египет. Мъжете и жените използвали кремообразна паста, съдържаща червени плодове, растителни сокове или стрити на прах минерални пигменти, за да придадат по-ален цвят на бузите и устните си.
Прочетете повече »

Маска за лице

Известната като „една от четирите красавици на древен Китай“ Янг Гуифей от династията Танг пък мажела кожата си със смес от перли, бял нефрит, женшен и корен от лотос, за да премахне бръчките и петната и да я поддържа млечно бяла.
Прочетете повече »

Бебешка козметика

Кожата на бебетата е изключително уязвима, което налага използването на специализирани козметични продукти в грижата за техния тоалет.
Прочетете повече »