Страна на красотата

Антиперспирант

През XIX в. се появяват антиперспиранти под формата на лепкави пасти и кремове, които обаче били твърде мазни и неудобни за нанасяне.
Прочетете повече »

Паста за зъби

Първите сведения за паста за зъби датират от преди близо 5000 г. Древните китайци и египтяни смесвали стрити на прах клонки с вода, сол, мокри ментови листа и цветни венчелисчета.
Прочетете повече »

Маска за лице

Известната като „една от четирите красавици на древен Китай“ Янг Гуифей от династията Танг пък мажела кожата си със смес от перли, бял нефрит, женшен и корен от лотос, за да премахне бръчките и петната и да я поддържа млечно бяла.
Прочетете повече »

Лак за нокти

Любимият цвят на кралица Нефертити бил червеният, а Клеопатра изстисквала сока на растението Хена (къна), за да получи специфичния ръждиво златист цвят.
Прочетете повече »

Шампоан за коса

Шампоанът за коса става популярен през 1762 г. в Индия като продукт за масаж на главата, съдържащ природни масла. По-късно е пренесен във Великобритания под формата на терапевтична спа процедура.
Прочетете повече »

Гребен

Египтяните използвали гребена предимно в религиозни ритуали, а в Древен Китай пък се носел като символ на социален статус.
Прочетете повече »

Гел за лице

Гелът за лице е козметичен продукт за почистване на кожата на лицето.
Прочетете повече »

Балсам за след бръснене

Балсамът за след бръснене предлага по-плътна и мазна формула и кремообразна текстура в сравнение с лосиона за след бръснене.
Прочетете повече »