Страна на красотата

Мокри кърпички

Първите мокри кърпички се появяват през 70-те години на ХХ в.
Прочетете повече »

Антицелулитен крем

Антицелулитен крем е козметичен продукт за тяло с плътна формула, която се нанася в участъците с портокалова кожа.
Прочетете повече »

Гел за коса

Първата същинска формула на гел за коса се появява през 1929 г. в английския град Бирмингам и бързо се налага за масово потребление.
Прочетете повече »

Маска за лице

Известната като „една от четирите красавици на древен Китай“ Янг Гуифей от династията Танг пък мажела кожата си със смес от перли, бял нефрит, женшен и корен от лотос, за да премахне бръчките и петната и да я поддържа млечно бяла.
Прочетете повече »

Заздравител за нокти

Заздравителят за нокти е прозрачна гелообразна формула, съдържаща съставки които проникват в структурата на нокътя и укрепват връзката между кератиновите нишки.
Прочетете повече »

Шампоан за коса

Шампоанът за коса става популярен през 1762 г. в Индия като продукт за масаж на главата, съдържащ природни масла. По-късно е пренесен във Великобритания под формата на терапевтична спа процедура.
Прочетете повече »

Крем за бръснене

По време на Студената война (1947 – 1991 г.) тубите с крем за бръснене се използвали като средство за пренасяне на тайни кодове и съобщения.
Прочетете повече »

Лак за коса

Първият лак за коса е произведен през 1948 г. През 1950 г. официално е въведен терминът „лак за коса“, а през 1955 г. продуктът е пуснат в търговската мрежа.
Прочетете повече »