Страна на красотата

Лак за коса

Първият лак за коса е произведен през 1948 г. През 1950 г. официално е въведен терминът „лак за коса“, а през 1955 г. продуктът е пуснат в търговската мрежа.
Прочетете повече »

Тоник за лице

Днес класическият тоник за лице съдържа до 20 % алкохол, вода и овлажняващи съставки, най-често глицерин.
Прочетете повече »

Хипоалергенна формула

Все повече козметични продукти използват понятието хипоалергенна формула. Какво означава и какво гарантира тази формула?
Прочетете повече »

Пяна за коса

Мултифункционалното действие на пяната за коса позволява тя да се използва за стилизиране на всякакви прически – приглажда и оформя правата коса, подсилва и фиксира къдравата, придава обем, лека чупливост или бляскав, мокър ефект.
Прочетете повече »

Стилизанти за коса

Стилизантите за коса са група козметични продукти за допълваща грижа на косата, чиято цел е да оформят прическата по определен начин. В зависимост от текстурата, активните съставки във формулата и приложението й, стилизантите за коса могат да променят формата, плътността и гъвкавостта на косъма за продължителен период време и да го направят устойчив на климатичните влияния.
Прочетете повече »

Сапун

Една от хипотезите за произхода на термина сапун се свързва с връх Сапо, на който се организирали животински жертвоприношения, а с остатъците от тях се приготвяла хомогенна смес.
Прочетете повече »

Ботокс (ботулинов токсин)

Ботоксът се използва най-често за изглаждане на мимически бръчки по лицето, бръчки по шията, между веждите, около очите и устните.
Прочетете повече »

Конец за зъби

Предполага се, че като пособие за почистване на зъби е съществувал още в праисторически времена под формата на конски косми.
Прочетете повече »