Страна на красотата

Гел за лице

Гелът за лице е козметичен продукт за почистване на кожата на лицето.
Прочетете повече »

Балсам за след бръснене

Балсамът за след бръснене предлага по-плътна и мазна формула и кремообразна текстура в сравнение с лосиона за след бръснене.
Прочетете повече »

Блондор

В днешно време се предлагат усъвършенствани препарати, които позволяват едноетапно, щадящо косата и скалпа, изсветляване.
Прочетете повече »

Стилизанти за коса

Стилизантите за коса са група козметични продукти за допълваща грижа на косата, чиято цел е да оформят прическата по определен начин. В зависимост от текстурата, активните съставки във формулата и приложението й, стилизантите за коса могат да променят формата, плътността и гъвкавостта на косъма за продължителен период време и да го направят устойчив на климатичните влияния.
Прочетете повече »

Крем за бръснене

По време на Студената война (1947 – 1991 г.) тубите с крем за бръснене се използвали като средство за пренасяне на тайни кодове и съобщения.
Прочетете повече »

Дезодорант

Ботокс (ботулинов токсин)

Ботоксът се използва най-често за изглаждане на мимически бръчки по лицето, бръчки по шията, между веждите, около очите и устните.
Прочетете повече »

Гребен

Египтяните използвали гребена предимно в религиозни ритуали, а в Древен Китай пък се носел като символ на социален статус.
Прочетете повече »