Страна на красотата

Лак за коса

Първият лак за коса е произведен през 1948 г. През 1950 г. официално е въведен терминът „лак за коса“, а през 1955 г. продуктът е пуснат в търговската мрежа.
Прочетете повече »

Лак за нокти

Любимият цвят на кралица Нефертити бил червеният, а Клеопатра изстисквала сока на растението Хена (къна), за да получи специфичния ръждиво златист цвят.
Прочетете повече »

Пила за нокти

За една от най-запалените привърженички на перфектния маникюр се смята френската кралица и австрийска ерцхерцогиня Мария Антоанета
Прочетете повече »

Хипоалергенна формула

Все повече козметични продукти използват понятието хипоалергенна формула. Какво означава и какво гарантира тази формула?
Прочетете повече »

Спирала за мигли

За да привличат вниманието и да предпазват душата си от зли сили 4000 г. пр. Хр., мъжете и жените забърквали смеси от естествени минерали, въглен или сажди, крокодилски изпражнения, мед и вода, които нанасяли върху миглите, веждите и около очите си.
Прочетете повече »

Руж

Произходът на ружа датира от древен Египет. Мъжете и жените използвали кремообразна паста, съдържаща червени плодове, растителни сокове или стрити на прах минерални пигменти, за да придадат по-ален цвят на бузите и устните си.
Прочетете повече »

Вазелин

По време на двете световни войни, вазелинът е незаменим помощник на американските войници, с което си спечелва облика на патриотичен символ.
Прочетете повече »

Крем за бръснене

По време на Студената война (1947 – 1991 г.) тубите с крем за бръснене се използвали като средство за пренасяне на тайни кодове и съобщения.
Прочетете повече »