Антицелулитен крем

Антицелулитен крем е козметичен продукт за тяло с плътна формула, която се нанася в участъците с портокалова кожа (най-често бедрата, ханша и корема), за да я неутрализира.

Въпреки че антицелулитният крем е сравнително нов продукт в търговската мрежа, още с появата си преди няколко десетилетия бързо се превръща в любим на жените, тъй като се нанася бързо, не причинява болка и видимо подобрява състоянието на кожата.

Преди появата на козметично средство, методите за лечение на целулит се делят на две основни групи – механични и инвазивни (липосукция, вендузи, липопластия, лазери...). И въпреки че дават положителни резултати, те са доста болезнени и скъпи, което позволява от тях да се възползва само определен кръг дами.

Формулата на антицелулитния крем съдържа специфични активни съставки (кофеин, екстракт от див кестен, розов пипер, черна боровинка, L-карнитин, краставица), които директно атакуват и разграждат натрупаните мастни депа в подкожните слоеве и същевременно възстановяват еластичността на тъканите и подобряват кръвообръщението.

От няколко години вече се предлагат и различни  антицелулитни продукти  антицелулитен гел, антицелулитен серум и антицелулитен скраб, чиято формула също има комплексно действие, но се различава по консистенция и състав.