Депилиращ крем

Депилиращ крем е козметичен продукт, който бързо, лесно и безболезнено отстранява окосмяването в желани участъци от тялото. Той е сравнително нов продукт в грижите за кожата, но се радва на голяма популярност в световен мащаб.

Въпреки че обезкосмяващи процедури са се прилагали още в пещерната епоха, първата индустриална формула за депилиращ крем се появява едва през 1940 г. Преди това за същата се използвали какви ли не чудати природни съставки като смола, бръшлянов сок, магарешка мазнина, кръв от прилеп, козя жлъчка и стрита пепелянка

По-късно жените, а и голяма част от мъжете, откриват ползата от различни химически вещества за премахването на нежеланото окосмяване. Така, след редица опити и проучвания, през ХХ в. се появява първият депилиращ крем, който започва да се разпространява свободно с търговски цели.

Подобно на повечето депилиращи средства, депилиращият крем действа на базата на химическа формула, чиито активни съставки отслабват косъма и подпомагат лесното му освобождаване от фоликула.

И въпреки че ефектът на депилиращия крем е краткотраен, тъй като премахва космите само на повърхността на кожата, той е идеалното решение за моментите, когато не разполагате с време за една по-обстойна процедура, каквато е епилацията.