Гел за лице

Гел за лице е съвременен козметичен продукт с почистваща формула, който се използва като допълнителна грижа за по-ефективно отстраняване на нечистотиите по кожата. Обикновено той се нанася един път дневно като част от разкрасителната рутина заедно с тоник и хидратиращ крем и придава допънителен блясък на тена.

Гелът за лице се смята за по-добрата алтернатива за почистване на кожата в сравнение със сапуна и други козметични продукти, чиято формула не е конкретно създадена за тази цел. За разлика от тях гелът за лице съдържа хидратиращи, регенериращи и освежаващи съставки (глицерин, витамини), които се смесват в мека пяна, за до отсранят нежно грима, мъртвите клетки, себума и другите нечистотии.

Повечето формули са обогатени и с допълнителни активни агенти, които подпомагат отпушването на порите и проникването на съставките в дълбочина, и едновременно с това предпазват от кожни възпаления.

Тъй като отделните типове кожа имат различни нужди, гелът за лице също се предлага в различни вариации на формулата. 

За откриването на продходящия гел за лице може да са нужни няколко опита, но не се отказвайте, тъй като по този начин гарантирано ще запазите баланса на pH на кожата си и ще й съдействате в естествените клетъчни процеси за по-красиво лице.