Заздравител за нокти

Заздравителят за нокти е прозрачна гелообразна формула, съдържаща съставки които проникват в структурата на нокътя и укрепват връзката между кератиновите нишки. Той се нанася върху нокътя, за да действа като невидим защитен щит за околната среда и същевременно да повишава здравината и издръжливостта му. 

Заздравителят за нокти е подходящ за меки и крехки нокти, които се нацепват поради нестабилна връзка между кератиновите нишки, но действа противопоказно при твърди чупливи нокти, които са такива, защото съдържат прекалено много кератин. В тези случаи са необходими хидратиращи продукти.

Формулата на заздравителя за нокти е продукт на съвременната козметична индустрия, като най-често съчетава химически вещества и подхранващи витамини. Преди това със същата цел се използвали чисти растителни масла и природни продукти.

Препоръчително е да се нанася няколко пъти седмично в зависимост от състоянието на ноктите и да се отстранява с безацетонов лакочистител, за да се избегне дехидратация и чупливост.