10 техники за прикриване на възрастта при мъжете

10 техники за прикриване на възрастта при мъжете

Кажете „сбогом” на брадата си

Гладко избръснатото лице придава по-младежко излъчване. В подкрепа на това твърдение говори и скорошно проучване проведено във Великобритания, при което на 300 доброволци били показани фотографии на известни брадати мъже. След като участниците били помолени да отгатнат възрастта на знаменитостите, всяка една от тях неусетно „остаряла” с десетина години.

Погрижете се за усмивката си

Аналогичен експеримент илюстрира влиянието на денталното здраве върху цялостният облик. Развалените, пожълтели или липсващи зъби са способни да състарят всекиго без време, докато бялата сияйна усмивка прави своя притежател по-привлекателен и „изтрива” до 12 години от възрастта му.

Подобрете стойката си

Освен че внушават респект, изправеният гръбнак и изпъчените гърди карат човек да изглежда по-здрав и силен, а тези физически характеристики се асоциират с младостта.

Обновете гардероба си

Оставете ретро стила там където му е мястото – в миналото и освежете визията си с актуални и стилни тоалети. Спрете да гравитирате около дрехи в черно, сиво и кафяво и носете по-светли и дори ярки цветове. Избирайте подходящите кройки и размери, така че да не добавяте излишни килограми към фигурата си, които са чест спътник на напредващата възраст.

Премахнете излишното окосмяване

С годините настъпват сериозни промени в хормоналния фон, които могат да доведат до появата на засилено окосмяване на нетипични места като ушите и носа. Добре е да отстраните тези косми, както и да оформите твърде гъстите си и строги вежди, ако искате да си възвърнете юношеския облик.

Подмладете духа си

„Човек е на толкова години, на колкото се чувства”. Съвременни учени потвърждават, че това не са просто думи. Занимавайки се по-често с дейностите, които му доставят удоволствие, човек поддържа своята жизненост и понижава нивото на стреса, катализиращ стареенето. За радост на мъжете, изследователите отреждат на интимната близост една от челните позиции в списъка на занятията с доказано подмладяващ ефект.

Обърнете внимание на косата си

Елиминирайте издайник номер 1 на възрастта си с помощта на мъжката серия бои за коса Greyfiх. Под формата на пяна за боядисване, продуктът е лесен за нанасяне в домашни условия и прикрива побеляването в рамките на 7 минути, придавайки на косата естествен цвят и младежки блясък. Подстрижете се късо, в случай че побеляването е съпроводено с оредяване. Така ще избегнете явния контраст между оголените участъци и незасегнатото окосмяване в съседство.

Носете свеж парфюм

Ароматите имат способността да влияят на настроението ни и дори на начина, по който възприемаме околните. Използвайки това знание бихте могли деликатно да манипулирате подсъзнанието на хората, с които общувате. Изберете парфюм с цитрусови нотки – те създават усещане за чистота, свежест и виталност, които пък кореспондират на концепцията за младост.

Поддържайте теглото си в норма

Мастните натрупвания правят човек визуално по-възрастен, но противно на очакванията, твърде слабата фигура започва да оказва същото въздействие щом прехвърлим 40. Ето защо ключът към свежото излъчване е поддържането на балансирано, здравословно тегло.

Съживете кожата си

Използвайте ексфолиант за лице веднъж седмично, за да премахнете мъртвите клетки, които карат кожата ви да изглежда груба и сивкава. Снемайте стреса и умората с подходящата тонизираща маска. И поне веднъж дневно нанасяйте хидратиращ продукт, с цел да предотвратите прекомерното изсушаване на кожата си и да загладите появилите се бръчки.

 

ОТКРИЙТЕ СВОЯ СОБСТВЕН ЗВЕЗДЕН СТИЛ С GREYFIX For Men
Прочетете още статии
Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Становище на Арома във връзка с публикации на резултатите от теста на дезинфектанти на Асоциация „Активни потребители“

Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.