10 трика за перфектни стъпала

Всяка жена иска да има перфектни стъпала, които гордо да демонстрира в сезона на сандалите и джапанките. Но и всяка жена рано или късно става жертва на проблемите, предизвикани от всекидневно ходене с неудобни обувки, дефицит на важни витамини и минерали, дори стрес и бременност.

Поддържането на педикюра и облекчаването на умората са само част от решението. Предлагаме ви цели 10 трика за перфектни стъпала.

1. Всеки ден вдигайте краката на високо поне за 15 минути.
Така ще позволите на натрупалата се през деня кръв в крайниците да се раздижи и ще облекчите умората и подуването.

2. Правете релаксираща вана на стъпалата.
В съд с топла вода сипете няколко капки ментово масло и няколко капки лавандула. Тези съставки ще облекчат умората и подпухването. Накиснете стъпалата за около 15 минути и попийте с хавлия.

3. Поддържайте изрядна хигиена.
Всеки ден мийте стъпалата с хладка вода и сапун. Подсушавайте прецизно, защото остатъчната влага може да предизвика гъбички.

 4. При къпане търкайте стъпалата с пемза.
Съсредоточавайте се върху петите и зоната на пръстите, където се събират най-много мъртви кожни клетки. Ако имате мазоли, третирайте със салицилова киселина и повече хидратация в зоната.

5. Ходете боси. В тревата или на плажа.
Това е ефектен начин за стимуиране на кръвообръщението, за гъвкавост на пръстите и за укрепване на мускулите.

6. Подбирайте обувките правилно.
Кракът ви трябва да се чувства комфортно във всяка обувка, която носите. Съобразявайте се с климата, дейностите си и особеностите на стъпалата си. Не носете равни подметки, ако имате дюстабан, нито прекалено тесни модели, ако кракът ви е широк.

7. При напукани пети използвайте природни средства.
Намачкан банан, мед или масло от авокадо действат изключително омекотяващо, изглаждащо и подхранващо.

8. Вазелинът е чудесно средство за омекотяване и хидратация.
Намазвайте стъпалата си всяка вечер преди лягане и обувайте памучни чорапки

9. Поддържайте педикюра си.
Преди процедура накисвайте стъпалата в топла вода с морска сол. Използвайте безацетонов лакочистител за отстраняване на стария лак. Веднъж седмично прибирайте кожичките и редовно подрязвайте ноктите. При лакиране задължително нанасяйте безцветна база, а за дълготрайност – топ лак.

10. Всеки ден нанасяйте крем за стъпала с омекотяващо действие.
Концентрирайте се върху загрубелите участъци и не пропускайте кожата между пръстите. Масажните движени ще ускорят попиването и ще засилят кръвообръщението. Изчакайте с обуването на чорапи, за да не се образува влага.

Подходящи продукти за грижа за стъпалата от АРОМА:

 

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.