7 причини да боядисате косата си

Чудите се дали да промените естествения цвят на косата си? Ето 7 убедителни аргумента да се боядисате още сега.

7 причини да боядисате косата си

Все още сте прекалено млади... по дух

Възрастта, казват, е състояние на духа. Ето защо не бива да се примирявате с физическите проявления на стареенето, които влизат в дисонанс с вашата младежка енергия. Боядисвайки прошарените си коси ще успеете да заглушите тиктакането на своя вътрешен часовник и без постоянното напомняне, че младостта си отива, да се насладите на настоящия момент.

Необходима ви е пълна промяна 

Болезнена раздяла, професионален крах, застой и дори регресия в личностното развитие – след подобни нелеки моменти всеки човек има нужда да прекъсне връзката с миналото, за да може да продължи напред. Извършването на една малка стъпка, каквато е боядисването на косата, задейства цяла каскада от положителни промени, които създават нова, много по-красива реалност.  

Косата ви няма достатъчно обем

Независимо дали са трайни или полутрайни, всички бои за коса имат способността да създават повече обем. Трайните багрила удебеляват косъма като проникват във вътрешността му и го правят по-порест, а полутрайните придават плътност, формирайки допълнителен слой около кутикулата. Със своя 3D ефект, пък, боядисването в няколко различни нюанса осигурява двоен обем.

Еднообразието ви потиска  

Едва ли има по-добър начин да внесете цвят в монотонното си ежедневие от този да боядисате косата си. За разлика от пъстрите дрехи, които също създават настроение, но не са неделима част от вас, свежият цвят на косата променя начина, по който възприемате себе си, а от там и призмата, през която гледате на рутинните си задължения.
 

Лятото е останало в косите ви

Прекрасните спомени и бронзовият загар със сигурност са сред нещата, с които искате да запомните отминаващото лято. Но обикновено заедно с тях се сдобивате с твърде много „слънце в косите” и в подобен случай, боята е единственото средство, което може да възстанови техния равномерен цвят, блясък и мекота.

Искате да скриете своите недостатъци

Лицето ви е прекалено пухкаво? Кожата ви е отпусната или твърде бледа? Имате бръчици около очите? Тези, както и много други несъвършенства могат да бъдат успешно замаскирани с подходящия цвят и техника на боядисване. Така например, червената коса компенсира липсващата руменина на бузите, а прическата в стил „омбре” оптически издължава лицето.

Питате се какво би било, ако...

Ако имате силното желание да боядисате косата си, просто го направете! Какво бихте могли да изгубите освен своята нерешителност? Дори и да не направите най-подходящият избор на цвят, „грешката” ще бъде поправима. Но ако останете на този мисловен кръстопът, копнежът и колебанието никога няма да изчезнат, похабявайки енергията, необходима ви за много по-важни житейски въпроси. Просто сте престрашете да бъдете различни.

Отдавна имате желанието да боядисате косата си. Вече открихте не една, а цели 7 причини да го направите. А ето го и средството, с което можете да постигнете много повече от наситен и дълготраен цвят – боите за коса Aroma Color, Aroma Style и Greyfix for men.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.