7 причини да боядисате косата си

Чудите се дали да промените естествения цвят на косата си? Ето 7 убедителни аргумента да се боядисате още сега.

7 причини да боядисате косата си

Все още сте прекалено млади... по дух

Възрастта, казват, е състояние на духа. Ето защо не бива да се примирявате с физическите проявления на стареенето, които влизат в дисонанс с вашата младежка енергия. Боядисвайки прошарените си коси ще успеете да заглушите тиктакането на своя вътрешен часовник и без постоянното напомняне, че младостта си отива, да се насладите на настоящия момент.

Необходима ви е пълна промяна 

Болезнена раздяла, професионален крах, застой и дори регресия в личностното развитие – след подобни нелеки моменти всеки човек има нужда да прекъсне връзката с миналото, за да може да продължи напред. Извършването на една малка стъпка, каквато е боядисването на косата, задейства цяла каскада от положителни промени, които създават нова, много по-красива реалност.  

Косата ви няма достатъчно обем

Независимо дали са трайни или полутрайни, всички бои за коса имат способността да създават повече обем. Трайните багрила удебеляват косъма като проникват във вътрешността му и го правят по-порест, а полутрайните придават плътност, формирайки допълнителен слой около кутикулата. Със своя 3D ефект, пък, боядисването в няколко различни нюанса осигурява двоен обем.

Еднообразието ви потиска  

Едва ли има по-добър начин да внесете цвят в монотонното си ежедневие от този да боядисате косата си. За разлика от пъстрите дрехи, които също създават настроение, но не са неделима част от вас, свежият цвят на косата променя начина, по който възприемате себе си, а от там и призмата, през която гледате на рутинните си задължения.
 

Лятото е останало в косите ви

Прекрасните спомени и бронзовият загар със сигурност са сред нещата, с които искате да запомните отминаващото лято. Но обикновено заедно с тях се сдобивате с твърде много „слънце в косите” и в подобен случай, боята е единственото средство, което може да възстанови техния равномерен цвят, блясък и мекота.

Искате да скриете своите недостатъци

Лицето ви е прекалено пухкаво? Кожата ви е отпусната или твърде бледа? Имате бръчици около очите? Тези, както и много други несъвършенства могат да бъдат успешно замаскирани с подходящия цвят и техника на боядисване. Така например, червената коса компенсира липсващата руменина на бузите, а прическата в стил „омбре” оптически издължава лицето.

Питате се какво би било, ако...

Ако имате силното желание да боядисате косата си, просто го направете! Какво бихте могли да изгубите освен своята нерешителност? Дори и да не направите най-подходящият избор на цвят, „грешката” ще бъде поправима. Но ако останете на този мисловен кръстопът, копнежът и колебанието никога няма да изчезнат, похабявайки енергията, необходима ви за много по-важни житейски въпроси. Просто сте престрашете да бъдете различни.

Отдавна имате желанието да боядисате косата си. Вече открихте не една, а цели 7 причини да го направите. А ето го и средството, с което можете да постигнете много повече от наситен и дълготраен цвят – боите за коса Aroma Color, Aroma Style и Greyfix for men.

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.