Анти-ейдж гимнастика за лице и шия

Времето е неумолимо и рано или късно тялото на всеки от нас започва да старее. Уви, неизбежно е, но все пак имаме право да изберем кога процесът да стане видим. Предлагаме ви да инвестирате малко усилия в извършването на следния тренировъчен режим, който в съчетание с подходящата козметична грижа, ще отложи формирането на бръчки по лицето ви в далечното бъдеще.

Анти-ейдж гимнастика за лице и шия

Помнете, че е добре:

• да извършвате гимнастиката по едно и също време всеки ден;
• да повтаряте всяко упражнение минимум 5 - 6 пъти;
• да не правите твърде много повторения, за да не претоварите мускулите си;
• да определите един ден от седмицата за заслужена почивка;
• да почиствате и подхранвате кожата си преди упражненията;
• да извършвате тренировката бавно и без напрежение;
• да сте постоянни, прецизни и търпеливи.

Упражнение № 1 /срещу формирането на хоризонтални линии по челото/

Покрийте челото си с дланта на дясната ръка. Упражнявайки лек натиск, плъзнете дланта си от ляво надясно, а после – от долу нагоре. Сега поставете върху челото си лявата длан и извършете същото движение, но този път в посока от дясно наляво и после пак от долу нагоре.

Знаете ли, че... макар взаимовръзката между болките в гърба и бръчките да е трудна за проследяване, тя съществува! Болезнените усещания в областта на гръбначния стълб възпрепятстват образуването на колаген и с това улесняват формирането на бръчки.

Упражнение № 2 /против образуването на вертикални линии между веждите/

Разпънете с два пръста участъка, в който се е образувала вертикалната бръчка и използвайки показалеца на другата си ръка, започнете да я масажирате с въртеливи движения.

Знаете ли, че... лягайки си с непочистено от ежедневните замърсители и грима, лице допринасяме за преждевременното стареене на кожата си. Така тя бива подложена на окисление през нощта, което руши осигуряващият здравината ѝ, белтък.

Упражнение № 3 /против бръчки край очите/

С помощта на показалците притиснете леко външния ъгъл на очите си и го повдигнете нагоре. Бъдете внимателни, тъй като кожата в този участък е изключително деликатна! Притворете максимално очи, стараейки се да движите единствено долните си клепачи.

Знаете ли, че... ежедневното напрежение и безпокойство кара тялото да произвежда, така наречените „хормони на стреса”, между които е и увреждащият колагеновите фибри, кортизол.

Упражнение № 4 /срещу бръчки около устата/

Издуйте зоната под долната си устна и задръжте въздуха в продължение на 15 секунди. След това издуйте участъка между носа и горната си устна за още 15 секунди.

Знаете ли, че... прекалената консумация на захар може да предизвика гликиране на протеините (закачане на несвойствени въглехидратни компоненти към тях) и по този начин да благоприятства загубата на кожна еластичност.

Упражнение № 5 /против бръчки в областта на шията/

Начертайте по една мислена пунктирана линия от лявата и дясната страна на гръкляна си, след което започнете да притискате леко с възглавничките на средните си пръсти пунктирните точки на тези линии (около 8 броя за всяка).

Знаете ли, че... спането върху висока възглавница, както и продължителното стоене със сведена към гърдите, брадичка може да доведе до образуването на бръчки в областта на шията.

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.