Ароматите и кожата

Кожата на всеки човек притежава свой специфичен аромат, който добавя нотка уникалност и към мириса на козметичните продукти, които използваме. Ето защо не бива да се притесняваме, че парфюмът или душ гелът ще отнемат нашата неповторимост. Тъкмо напротив - те ще я направят много по-осезаема. Всеки път, когато искаме да демонстрираме своята същност е достатъчно да се обгърнем в уханието, което най-добре я отразява. Нека позволим на кожата си да говори вместо нас. Да приканва, провокира, съблазнява.

Ароматите и кожата

Мирисът на сладка праскова неминуемо събужда апетита. А какво ли ще се случи, ако самите ние ухаем на сочното лакомство? Хм, струва си да провокираме апетита на любимия, за да разберем.

Полъхът на екзотични плодове примесени с ванилия, носещ се от затоплената след къпане кожа е още по-директна покана за взаимна нежност. И съвсем не случайно, тъй като ваниловият екстракт е афродизиак, познат от векове и намиращ приложение в съвременните медикаменти за стимулиране на мъжката потентност.

Ароматът може да ни помогне в общуването с околните, но той е и чудесен начин, с който да въздействаме положително на самите себе си.

Веществата, на които се дължат отделните миризми притежават толкова малки молекули, че безпроблемно достигат до обонятелния нерв в централната част на мозъка непосредствено щом ги вдишаме. Тази част от мозъка, наречена лимбична система, обработва и съхранява информацията за постъпилите аромати, а също така контролира нашето настроение, емоции, памет и сън. Ето защо, мирисът е пряко свързан с всички тези състояния и оказва значително влияние върху тях.

Достатъчно е да се потопим в меката пяна на душ гел с аромат на лимон или свеж коктейл от цитруси за да се изпълним с енергия за целия ден. Техният ободрителен мирис прояснява ума и увеличава концентрацията, а също създава позитивна мотивация и настроение.

С благоуханна комбинация от мента и лайм, пък, ще отмием умората от дългия и динамичен ден. Ще възстановим силите и ведростта си и ще се подготвим за също толкова дълга и вълнуваща нощ. А бихме могли и да повдигнем градуса на вечерното парти с глътка ароматно розово шампанско, поднесена на нашата кожа.

Малка порция апетитен ананас и дъхав кокос са отлична храна за сетивата по всяко време на денонощието. Прекрасното ухание на плодовете прогонва стреса и напрежението, освежава аурата и поражда красиви мисли и сънища.

Често подценяваме ролята на обонянието, а то влияе на емоционалното ни състояние във всеки един момент и всъщност формира близо 80% от него! Ето защо, е добра идея да изпълваме ежедневието си с още повече благоухания, с помощта на любимия парфюм и обичайната грижа за кожата си. Така със сигурност ще се наслаждаваме на по-спокойни и блажени нощи и дни и ще провокираме положителни емоции у хората, с които общуваме.

 

 

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.