Астаксантинът - изворът на живот за организма

АстаксантинАстаксантинът (Astaxanthin) е естествен червен оцветител, който защитава кожата, мозъка и нервната система от свободните радикали. Той е от семейството на каротеноидите, който поради своята уникална структура, доставя богат спектър от антиоксидантни. Абсорбира се напълно от всички тъкани на отганизма и предпазва клетките от вредното въздействие на окислителните процеси в тялото.

Естественият астаксантин се набавя чрез:
оранжево-червените растителни пигменти бетакоаротин, ликопен, лутеин, зеаксантин, придаващи характерната окраска на моркови, домати, чушки и множество други зеленчуци и плодове.
скариди и омари, където е свързан с особен белтък - бетакрустоцианин, които се освобождава при топлинна обработка.
сьомгата и някои видове пъстърва, които имат характерния червен цвят
микроводорасли Heamatococus pluvailis, съдържащи най-голямо количество астаксантин - до 4 % от собствената им маса.

Приемането на този силен антиоксидант води до повишаване на жизнените сили и работоспособността, утихване на артритните болки, подобряване на имунната защита и състоянието на кожата, ускорява процеса на възстановяване на организма след натоварване, намалява нивото на лошия холестерол, помага при лечение на сърдечно съдовите и неврологични заболявания и т.н.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.