Астаксантинът - изворът на живот за организма

АстаксантинАстаксантинът (Astaxanthin) е естествен червен оцветител, който защитава кожата, мозъка и нервната система от свободните радикали. Той е от семейството на каротеноидите, който поради своята уникална структура, доставя богат спектър от антиоксидантни. Абсорбира се напълно от всички тъкани на отганизма и предпазва клетките от вредното въздействие на окислителните процеси в тялото.

Естественият астаксантин се набавя чрез:
оранжево-червените растителни пигменти бетакоаротин, ликопен, лутеин, зеаксантин, придаващи характерната окраска на моркови, домати, чушки и множество други зеленчуци и плодове.
скариди и омари, където е свързан с особен белтък - бетакрустоцианин, които се освобождава при топлинна обработка.
сьомгата и някои видове пъстърва, които имат характерния червен цвят
микроводорасли Heamatococus pluvailis, съдържащи най-голямо количество астаксантин - до 4 % от собствената им маса.

Приемането на този силен антиоксидант води до повишаване на жизнените сили и работоспособността, утихване на артритните болки, подобряване на имунната защита и състоянието на кожата, ускорява процеса на възстановяване на организма след натоварване, намалява нивото на лошия холестерол, помага при лечение на сърдечно съдовите и неврологични заболявания и т.н.

Прочетете още статии
Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Становище на Арома във връзка с публикации на резултатите от теста на дезинфектанти на Асоциация „Активни потребители“

Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.