Бадемово масло – ароматна храна за косата и тялото

Бадемово маслоБадемовото масло  е една от най-популярните козметични съставки. То е предпочитано  в ароматерапията и е полезен за здравето хранителен продукт.

Бадемовото масло се извлича от ядките на бадема (Prunus amygdalus) и има бледо жълт цвят. Съществуват две негови разновидности – горчиво (извличано от растителната част на горчивия бадем) и сладко (от семената на сладкия бадем). Но тъй като продължителната употреба на първото е вредно за организма, за масово и пълноценно приложение се използва само сладкото бадемово масло.

Богат източник на витамините A, Е, D, B1, B2 и B6, както и на минералите магнезий и калций, то бързо се абсорбира от кожата и действа изключително подхранващо на организма.

Бадемовото масло съдържа и голямо количество мононаситени киселини, омега – 3 и други мастни киселини, което го превръща в идеален, много по-здравословен заместител на растителното олио в готвенето.

 

Използвано в козметика за лице и тяло, бадемовото масло:

 • Подхранва, изглажда и омекотява кожата
 • Хидратира в дълбочина и възръща тонуса
 •  Изравнява тена, коригира пигментацията и възвръща блясъка
 • Премахва тъмните кръгове под очите
 • Забавя стареенето
 • Успокоява раздразненията, възпаленията, дори изгарянията
 • Засилва регенерацията на клетките, особено в наранени или сухи участъци 
 • Защитава от слънцето

 

Използвано в козметика за коса, бадемовото масло:

 • Стимулира растежа на косата
 • Подхранва и придава блясък
 • Подсилва и уплътнява косъма
 • Защитава от накъсване
 •  Укрепва фоликулите и приглажда кутикулите на косъма

 

Бадемовото масло е познато е най-вече като съставка в козметичните продукти за лице, тяло и коса, но може да се използва като хранителна добавка и като лекарство.

Прилагано директно върху кожата, то облекчава болките в мускулите, успокоява нервната система и детоксикира. Приемано перорално намалява холестерола, подобрява мозъчните функции, подсилва интелектуалните способности и концентрацията. А 2 лъжици два пъти дневно в продължение на седмица, регулират храносмилането и укрепват имунната система.

За маскимална ефективност в козметичните формули присъства най-вече чисто бадемово масло. То придава нежност и мекота на текстурата, прониква в дълбочина и върши чудеса с целия организъм – истинска ароматна храна за  косата и тялото. Вижте в кои продукти на АРОМА има бадемово масло
 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.