Цветовете на 2012

Дамите, които следят движението на тенденциите, винаги отделят внимание на косата си и обичат да експериментират с нейния дизайн и цвят. Модна и стилна, тя придава допълнително чар и освежава образа, даже ако гардероба ви е на повече от година.

Всяка година се появяват нови прически или се завръща времето на забравени тенденции в стил "ретро". Тенденциите се променят не само при прическите но и при цветовете на косата. И сега ще поговорим точно за тях.

През 2012 г. ще бъдат модни няколко тона, от които любителките на модата могат да изберат своя, който е в хармония с прическата и цялостния стил.

През следващата година с особена актуалност ще се отличават естествените оттенъци. Сега е времето да покажете истинския цвят на косата си, основно защото така тя ще изглежда максимално блестяща и здрава. А за ярките тонове е добре да забравите за известно време. Възможно е да се завърнат при нас след известен период, на засега потъват в забрава.
А ето кои са актуалните естествени цветове през 2012-а

Кестеняво
Коса с кестенов цвят с лек червеникав оттенък изглежда прекрасно под слънчевите лъчи. От ярките тонове, модни през изминалия сезон, актуален остава само естествения червен цвят. Крещящото червено, синьо, виолетово и всички други провокативни цветове остават в миналото. Сега на мода излизат и естествените брюнетки, но без наситен въглищен оттенък.

Блонд
Русите момичета са късметлийки през следващата година. Те могат да избират от всякакви светло-руси нюанси. Актуални са даже лененият и пшениченият цвят. Русото през 2012-а обезателно трябва да има червеникав оттенък, който може да се получи с помощта на шампоани, които придават оттенък или с отвара от лайка.

Червено
Любителките на изразителните образи с червен цвят на косата също са големи късметлийки. Именно яркия оттенък на червеното ще бъде модно през 2012 г.
Ако не се решавате на наситено червено, може да добавите лек оттенък към черното или кестенявото. Блондинките могат да освежат прическата с помощта на кичури в карамелената палитра.

Шоколадово
На мода навлизат и всички оттенъци на шоколадовия цвят. Притежателките на черни коси могат да придадат шоколадов нюанс с помощта на шампоани, а блондинките да разнообразят прическата с шоколадови кичури.

 

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.