Експресна програма срещу двойна брадичка

Двойната брадичка е козметичен дефект, с който можем да се сдобием без предупреждение. По-лошото е, че винаги се забелязва - особено на снимки. И макар за „заглаждането й“ да са нужни действия с резултат във времето, със следващата експресна програма ще атакувате двойната брадичка бързо и ефективно, и ще се предпазите от оформянето на такава.

Двойна брадичка

Обикновено двойната брадичка се образува между 35 и 45 г. и се свързва с наднормено тегло. Но се оформя и при хора с нормално, дори слабо телосложение заради загуба на еластичност на мускулите под брадичката. Каквато и да е причината (генетична, възрастова, липса на хранителни компоненти и движение), можете да противодействате на процеса много лесно - с режим, включващ определени витамини, упражнения за двойна брадичка и масаж на врата. И така, 1, 2, 3, старт!

Упражнения

Добре е да превърнете гимнастиката за двойна брадичка в ежедневен навик. Достатъчно е сутрин и вечер да правите по няколко пъти следните упражнения:

  • Наклонете глава назад докато погледът ви срещне тавана. Върнете в изходна позиция. Наклонете глава по диагонал вдясно, върнете, наклонете по диагонал вляво и отново върнете. Завъртете по посока на часовниковата стрелка и обратно. Важно е да изпълнявате движенията много бавно, така че мускулите да се разтягат плавно.
  • Покрийте зъбите си с устни и ги оформете първо като буквата „О“, след това като усмивка. Направете 6 повторения. Наклонете глава назад бавно, запазвайки усмивката, и раздвижете два пъти долната челюст. Починете си няколко секунди и направете още 2 повторения.
  • Отворете устата си максимално широко и изплезете език колкото можете по-напред, докато почувствате стягане на брадичката и врата. Задръжте в тази поза като преброите до 10 и върнете в изходна позиция. Повторете 10 пъти.
  • Стегнете сухожилията на долната челюст като поставите устни над зъбите и наведете ъгълчетата им надолу, сякаш се мръщите. Задръжте 10 секунди и отпуснете. Това ще укрепи мускулите, които вървят от челюстта по врата.
  • Поставете една тенис топка между брадичката и врата. Притиснете силно и отпуснете леко (наподобява движенията с антистрес топка). Повторете 10 пъти.
Козметични помощници

Силно препоръчително е преди и след упражненията за мускулите на брадичката и на врата, да почиствате добре кожата с мека почистваща формула и да я подхранвате с крем. Но е важно да подберете правилно крема за лице, тъй като при загуба на еластичност, кожата и мускулите се нуждаят от определени съставки, които да възстановят липсите (витамини А и Е, пшеничен зародиш, бадем, колаген и омега-3).

Масаж

Използвайте възможността да съчетаете нанасянето на продукта с масаж на врата и двойната брадичка. Започнете от гърлото и бавно с въртеливи движения преминавайте нагоре. При брадичката започнете нежно да заглаждате кожата напред. След това продължете с издърпване на страничните мускули – по ръба на челюстта към края на ухото. Правете процедурата около 20 минути, включително преди лягане.

И накрая - един много ефективен трик

Започнете да дъвчете дъвка всеки ден. Освен че е полезно за зъбите, за оросяването на мозъка и концентрацията ви, ще осигурите и чудесна гимнастика на мускулите на лицето, което пък ще подпомогне изгарянето на евентуални телесни мазнини, оформящи двойна брадичка. В случай, че се притеснявате за фигурата си, подберете дъвка без захар и с природни подсладители.

Премахването на двойната брадичка, разбира се, няма да се случи за една вечер. Но ако съчетаете изпълнението на тази експресна програма с козметични продукти, подобряващи тонуса на кожата, с меню, богато на витамини и течности, ще придобиете ново излъчване по-скоро, отколкото предполагате. Успех!

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.