Фън шуй съвети за хармонична външност

Свикнали сме да възприемаме фън шуй като метод, способен да хармонизира живота ни, посредством целенасочени промени в заобикалящата ни среда. Но древната китайска система може да подобри съдбата ни и чрез спазването на определени правила по отношение на нашия външен вид.

Фън Шуи съвети за хармонична външност

Кожата

Между кожата и съдбата на човека съществува директна връзка. Ако лицето на индивида е гладко, така ще протича и животът му. Ако пък е осеяно с макар и дребни несъвършенства, препятствията и предизвикателствата, изпречващи се на пътя му няма да бъдат рядкост. Поради тази причина в основата на фън шуй концепцията за красива и хармонична визия залягат редовното почистване на лицето, своевременното лечение на акнето и борбата с преждевременното стареене на кожата.

Веждите

Древната философия разглежда веждите като своеобразен страж, предпазващ личността от емоционални и физически травми. Ето защо е по-удачно да бъде съхранена тяхната естествена форма. Но ако все пак решите да внесете някои „подобрения” в този елемент от външността си е добре да се съобразите със следното:

  • направете веждите си по-тъмни от косата;
  • не отнемайте изцяло извивката им;
  • оставете ги по-дебели в основата.
Гримът
  • Устните трябва да бъдат „пухкави” и задължително – добре хидратирани. Можете да им предадете повече обем с помощта на подходящата декоративна козметика, но не прекалявайте, за да не влязат в дисонанс с останалите черти на лицето ви.
  • Изрисуването на очите с твърде тъмен грим привлича негативна енергия и лош късмет. Така че е препоръчително да боравите по-пестеливо със спиралата и черния молив.
  • Скулите, притежаващи руменина и блясък предвещават щастлива съдба. Ето защо ружът е повече от уместно допълнение към макияжа на всяка дама. От особено значение е, обаче, той да бъде в подходящите нюанс и количество, за да стои максимално естествено върху лицето.
Маникюрът

Ръцете са изключително важна част от тялото, тъй като лявата приема, а дясната отдава енергия. Според фън шуй предписанията за перфектен маникюр, е добре ноктите да бъдат боядисани в един и същи цвят, след което върху тези на безименните и средните пръсти да се нанесе лак в по-различен нюанс. Пръстите са същинските проводници на енергията и чрез открояването на безименния и средния пръст се акцентира върху духовното и емоционалното израстване на индивида.

Косата

Прическата говори изключително много за характера на човека, а също така е способна да повлияе положително или пък негативно върху неговото здраве, финансов успех, любовен живот и кариера. Блясъкът и красивият цвят на косата излъчват хармонични вибрации и трябва да бъдат основна грижа на всяка устремена към благополучието, личност. Можете лесно да привлечете късмета на своя страна, боядисвайки косата си в „правилния” нюанс. А ето и начинът да разберете кой е той:

  • Съберете последните две цифри от годината, в която сте родени (напр. 1985 г.)

8 + 5 = 13

  • Ако се получи двуцифрено число, както в случая, съберете и неговите цифри.

1 + 3 = 4

  • Прибавете 5 към полученото число.

4 + 5 = 9

  • Вашето число е 9.

На личното ви число съответстват определени цветове, които са и най-подходящите за вас.


1 = черно, синьо-черно, тъмен кестен, златисто русо, медно, бургунди2 = червеникавокафяво, огнено червено, светло русо, перлено русо, лешник3, 4 = мока кафяво, светло кестеняво, черно-кафяво; махагон,  натурално русо 5, 8 = кестеняво, махагон виолет, наситено червено; сахара, натурален шоколад6 = шоколадово кафяво, тъмно кестеняво, сребърна пепел, пепелно русо; карамел7 = медно, златисто русо, златен кестен, сребърно русо, светло кафяво, лешник;9 = вишнево, виолетово, наситено червено, бургунди, платинено русо, 


Открийте своя цвят на успеха в палитрата на Aroma Color, Aroma Style и Aroma Color Henna.

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.