Грижи за кожата през есента

Грижа за кожата през есента Есента е преходен сезон не само в природата, но и в грижите за външния вид. Това е моментът, в който трябва да въведете промени в ежедневната си разкрасителна рутина, за да помогнете на кожата си да се възстанови от вредите, нанесени от екстремния летен климат и да я подготвите за следващия критичен период – зимата. Ето какви грижи за кожата трябва да въведете през есента, за да бъде красива и здрава!

Премахвайте мъртвите клетки веднъж седмично

За да посрещнете зимата със свежа кожа трябва да отстраните повърхностния слой, който вероятно е изсушен от престоя на слънце. Можете да използвате пилинг маска с активни съставки като глина, алое вера, бета глюкани, която едновременно ексфолира, подхранва и хидратира.

Преминете към хидратиращ продукт за лице с по-плътна текстура

Тъй като въздухът става по-сух, кожата се нуждае от по-надеждна бариера (особено през нощта), която да задържа влагата в дълбочина и същевременно да запазва еластичността и хидратацията в норма. Формулите най-често са обогатени с активни съставки като колаген, хиалуронова киселина, Q10 или аминопептиди и са съобразени с възрастта.

Правете маска за допълнителна хидратация веднъж седмично

За да запазите кожата си свежа и нежна, веднъж седмично преди лягане и преди нанасяне на хидратиращата грижа е добре да правите маска на лицето. Благодарение на голямата доза витамини, минерали и активни съставки тя възстановя кожата бързо, стимулира междуклетъчния обем и осигурява влага в дълбочина.

Сменете продукта за баня

За да възстановите хидробаланса на кожата на тялото е препоръчително да преминете към по-мека и хидратираща формула под душа. Душ-кремът е чудесна алтернатива, тъй като съдържа предимно натурални съставки (като алое вера, Каму Каму, грейпфрут, памук, ягода, смокиня), осигуряващи на кожата необходимите грижа, комфорт и дълготраен аромат.

Защитавайте кожата от климатичните условия

Студът, дъждът и вятърът през есента са фактори, които неминуемо увреждат и изсушават кожата. Затова е добре да прикривате откритите части на лицето и тялото с шапка, шал, ръкавици и ушанки. А преди или след разходка да нанасяте козметичен продукт за защита или заздравяне.

Обърнете внимание и на ръцете

Ако до този момент сте прескачали редовната употреба на продукт за ръце, то е време да го превърнете в свой ежедневен спътник. Обогатен с подхранващи и антиоксидантни съставки (като череша, пъпеш, водна лилия) той бързо ще лекува, омекотява, хидратира и защитава сухата и напукана кожа. Носете го в чантата и го нанасяйте след всяко измиване на ръцете и преди излизане.

Не спирайте да се движите

Въпреки че студеното време изкушава да се сгушите в леглото на топло и да се откажете от всякакви по-динамични активности, движението е от съществено значение за здравето и блясъка на кожата (а и за благосъстоянието на целия организъм). Тренировка във фитнеса, упражнения вкъщи или разходка в парка ще поддържат кръвообръщението стабилно, а по този начин ще подпомагат разнасянето на кислород и хранителни компоненти до клетките.

Правилните разкрасителни грижи през есента са нещо, над което имате пълна власт, така че направете всичко необходимо да укрепите защитните сили на кожата си и да й помогнете в борбата с останалите агресори– вътрешно и външно.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.