Хиалуронова младост за кожата

Хиалуроновата киселина е естествен компонент на кожата и съединителната тъкан.

Свързвайки се с водните молекули, тя възстановява хидробаланса и възвръща еластичността на кожата.


Хиалуроновата киселина е проста молекула, която образува дълга верига от полизахариди. Тя носи отговорност за набъбването на кожата, тъй като може да задържи голямо количество вода, до 1000 пъти от своето тегло. Известни са качествата й на антиоксидант, благодарение на действието й срещу свободните радикали. Освен това стимулира синтеза на колаген.

 

Хиалуроновата киселина не само свързва и задържа влагата в роговия слой на епидермиса, за което е наричана “молекулярна гъба”, но и създава защитен филм на повърхността. Той не позволява на влагата да се изпарява и пречи на обезводняването на по-дълбоките слоеве на кожата.

 

С напредването на възрастта съдържанието на хиалуронова киселина значително намалява и съединителната тъкан губи поддържащата си субстанция. Кожата се отпуска, губи обем и еластичност, появяват се бръчки. Когато съдържанието на хиалуронова киселина е високо, кожата възвръща еластичността си, а бръчките се изглаждат в дълбочина.

 

Хиалуроновата киселина е много приятна козметична съставка. Кремовете, геловете и емулсиите на нейна основа са с нежна консистенция. Попиват много бързо, без да омазняват.

Източник: сп. Здравен Журнал
 

  • Хиалуронова младост за кожата
  • Хиалуронова младост за кожата
  • Хиалуронова младост за кожата
  • Хиалуронова младост за кожата
Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.