Хиалуронова младост за кожата

Хиалуроновата киселина е естествен компонент на кожата и съединителната тъкан.

Свързвайки се с водните молекули, тя възстановява хидробаланса и възвръща еластичността на кожата.


Хиалуроновата киселина е проста молекула, която образува дълга верига от полизахариди. Тя носи отговорност за набъбването на кожата, тъй като може да задържи голямо количество вода, до 1000 пъти от своето тегло. Известни са качествата й на антиоксидант, благодарение на действието й срещу свободните радикали. Освен това стимулира синтеза на колаген.

 

Хиалуроновата киселина не само свързва и задържа влагата в роговия слой на епидермиса, за което е наричана “молекулярна гъба”, но и създава защитен филм на повърхността. Той не позволява на влагата да се изпарява и пречи на обезводняването на по-дълбоките слоеве на кожата.

 

С напредването на възрастта съдържанието на хиалуронова киселина значително намалява и съединителната тъкан губи поддържащата си субстанция. Кожата се отпуска, губи обем и еластичност, появяват се бръчки. Когато съдържанието на хиалуронова киселина е високо, кожата възвръща еластичността си, а бръчките се изглаждат в дълбочина.

 

Хиалуроновата киселина е много приятна козметична съставка. Кремовете, геловете и емулсиите на нейна основа са с нежна консистенция. Попиват много бързо, без да омазняват.

Източник: сп. Здравен Журнал
 

  • Хиалуронова младост за кожата
  • Хиалуронова младост за кожата
  • Хиалуронова младост за кожата
  • Хиалуронова младост за кожата
Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.