Хитри трикове за обем при тънка коса

Измиване

Една от причините, поради които тънката коса лесно губи обема си е бързото ѝ омазняване. Ето защо е особено важно да изберете шампоан, който отговаря на специфичните ѝ особености и нужди. Добре е да използвате нежен почистващ продукт, чийто съставки не утежняват косъма, а вместо това го подсилват и повдигат от корена. Веднъж месечно можете да смесвате част от шампоана си с обикновена морска сол в съотношение 2:3. Освен, че почиства отлично косата и скалпа, обогатеният шампоан прави косъма много по-плътен, а прическата - обемна. Единственото условие е солта да не бъде нито твърде ситна, нито прекалено едра и груба. 

Хитри трикове за обем при тънка коса
Изсушаване

След като се погрижите за измиването на косата е нужно да обърнете внимание и на начина, по който тя ще изсъхне. С помощта на сешоар, ролки или ластик, без усилие ще създадете така желания обем. В случай че не разполагате с много време е най-добре да използвате сешоар. Наведете главата си надолу и леко разрошвайте косата с пръсти под действието на въздушната струя. Така, щом отново изправите глава ще притежавате изключително обемна прическа. Умерено количество лак за коса ще ви е от огромна полза за фиксиране и удължаване трайността на постигнатия резултат.

Ако търсите повдигане само в корените или повече подреденост, би било подходящо да използвате кръгла четка. Достатъчно е да я държите под всеки отделен кичур, докато го сушите, за да улесните „отлепянето” му от скалпа. Когато имате на разположение цяла нощ за да оформите прическата си или избягвате стилизиращите топлинни уреди, можете просто да съберете косата си във висока опашка и да се отдадете на спокоен сън. На сутринта, щом свалите ластика ще се насладите на приятен обем в корените. Дамите, чиято дължина на косата не позволява връзване на опашка могат да поставят меки ролки в основата на кичурите, и да постигнат подобен ефект.

Боядисване за обем

Боядисването на косата също е добра идея за придаване на обем. Независимо, че не действат на един и същ принцип, и боята, и къната правят косъма видимо по-плътен. Къната, която няма способността да прониква във вътрешността на косъма, се натрупва по повърхността му и го удебелява, докато химическото третиране с боя променя структурата на косата, правейки я по-пореста, а от там и по-обемна. Светлите кичури в няколко различни тона, пък, създават визуална илюзия за още по-голяма гъстота.

Къдрици

Едва ли има човек, който не харесва къдрици. И за щастие, ако накъдрите косата си тя ще придобие много повече обем. Бъдете внимателни, обаче с трайните салонни процедури, тъй като тънкият косъм е по-податлив на увреждане. Най-добрият вариант, макар и регулярно отнемащ от свободното ви време, е да навивате сами косата си на ролки или да я сплитате. Така, освен че ще се радвате на жизнена коса и привлекателен обем ще можете да експериментирате с различни видове къдрици и да бъдете винаги неповторими. За по-ясно изразен и дълготраен ефект, навивайте косата докато е леко влажна или след като сте нанесли върху нея подходящо количество пяна.

Приставки за обем

Стига косата ви да е достатъчно дълга, за да скрие малката измама, не се притеснявайте да използвате и приставките за обем, които са така популярни напоследък. Изберете аксесоар в максимално близък цвят до вашия естествен и го прикрепете на желаното място. Покрийте старателно с пласт коса и фиксирайте с лак и шнола. Ето, че само за минутка се сдобихте с обемна прическа!

 

Прочетете още статии
Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Становище на Арома във връзка с публикации на резултатите от теста на дезинфектанти на Асоциация „Активни потребители“

Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.