Яйце – протеинова инжекция за красота

Яйцата са известни като закуска за шампиони, която зарежда организма с енергия и го засища за продължителен период от време. Но огромното количество протеини в жълтъците и белтъците им се отразява положително не само върху вътрешното благосъстояние, а и върху външния вид. Така, без значение дали са бъркани, твърдо сварени, на очи или под формата на екстракт в козметичен продукт, яйцата са идеалната протеинова инжекция за красота в ежедневието.

Яйцата в козметикатаЯйцата са неделима част от балансирания хранителен режим, защото подхранват организма с ценни вещества и същевременно са нискокалорични (около 80 ккал в едно яйце). Белтъкът им е идеалният източник на протеини, необходими за доброто състояние на костите, мускулите, кожата и кръвта, за оздравителните процеси в тялото и за производството на ензими, хормони и други биохимични вещества. Жълтъкът им пък съдържа около 90 % мазнини, витамините А, В, D, минералите желязо, селен, цинк, калций, фосфор и други структуриращи компоненти.

Едно яйце дневно е достатъчно да поддържа здравето и тялото ви в добра форма, без да вреди на кръвното налягане и холестерола. Дори напротив – редовната консумация може да защити сърцето от заболявания и да предотврати образуването на тромби. Лутеинът (каротеноидът, придаващ цвета на жълтъка) и витамин А подхранват очите, цинкът укрепва имунната система, желязото подхранва червените кръвни клетки и подпомага преноса на кислород, а витамините В регулират дейността на мозъка, нервната и кръвоносната системи.

И въпреки че можем да говорим още много за ползите от яйцата за здравето, нека обърнем внимание на предимствата, които те имат за красотата. Хранителните компоненти в жълтъците и белтъците укрепват ноктите и косата, правят кожата гладка и стегната, подхранват я вътрешно, почистват и избелват повърхността, участват в изграждането на клетъчната структура и стимулират производството на колаген и еластин, регулират мастната секреция, укрепва функцията на космените фоликули.

Какви са другите козметични ефекти от яйцето върху косата и кожата? Яйцата в козметиката

  • Тонизира и подмладява кожата
  • Свива порите
  • Лекува акне
  • Облекчава подпухването около очите
  • Запазва еластичността на кожата
  • Защитава от свободните радикали
  • Подпомага клетъчното и тъканното обновление
  • Придава обем, жизненост и копринен гланц на косата
  • Помага при косопад

Колкото и полезни да са яйцата за организма, специалистите препоръчват да не прекалявате с тях – или поне с жълтъците. Един дневно е достатъчен. Ако ви се хапва още, ограничете се до белтъците и за да сте сигурни, че подхранвате косата и кожата ви получават достатъчно хранителни компоненти, редовно си бийте протеинова инжекция за красота чрез козметични формули с яйчен екстракт.

 

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.