Какво не бива да правим ако искаме стегнат бюст?

Безсилни сме да спрем времето и гравитацията, които бавно, но сигурно увличат надолу женските ни форми. Но сме способни да преборим другият ключов фактор, отговорен за деформацията на бюста - собствените ни нездравословни навици.

 

Какво не бива да правим ако искаме стегнат бюст?

Цигарите

Все повече и повече изследвания доказват вредата от тютюнопушенето. Но дали, ако узнаем, че запалването на поредната цигара ще допринесе за преждевременното увисване на гърдите ни, този факт ще я направи последна? Установено е, че пристрастителният дим генерира големи количества свободни радикали, разрушаващи еластиновите и колагеновите влакна в съединителната тъкан. А тези влакна са крепителната мрежа, без която кожата неизбежно увисва.

Слънцето

Дори да сме от дамите, успели да избегнат никотиновата клопка, доста по-трудно бихме се предпазили от една друга опасна привичка - излагането на силно слънце. Жарките лъчи, под които доверчиво разголваме плътта си, за да придобием изкусителен млечно-шоколадов тен, също понижават еластичността на кожата ни. И така, само след няколко безгрижни лета, започваме да се чувстваме некомфортно заради отпусналия се бюст и забравяме завинаги за плажуването без горнище на банския. Разбира се, развоят на този сценарий може да бъде коренно различен, ако се наслаждаваме на слънцето в часовете, когато то е ниско на небосвода и нанасяме фотозащитна козметика върху кожата си.

Водата

Колкото и да се стараем да пием повече вода дневно, някои от нас просто не намират нужната воля, за да си наложат този полезен навик. Недостатъчният прием на вода, обаче е пагубен, както за вътрешните органи, така и за вторичните белези на нашата женственост - гърдите. Без живителната течност, кожата поддържаща бюста губи гъвкавостта си и той малко по малко започва да изменя своята форма.

Диетите

Забравяме да пием вода, но затова пък похапваме често от “непозволените” храни, а после се самонаказваме с изтощителни диети. Суетата ни тласка към доброволно гладуване, но то, за жалост, ни отдалечава от мечтаната идеална фигура, щом се превърне в причина за рязко и драстично отслабване. Женската гръд реагира на осезаемите промени в теглото, като ту става по-пищна при напълняване, ту започва да се топи при отслабване. Рано или късно, обаче способността на кожата да се връща в първоначалното си положение намалява и бюста видимо се отпуска.

Съществуват още редица фактори, които влияят на стегнатостта на гърдите - неправилната стойка на тялото през деня и по време на сън, липсата на спортен сутиен при интензивно движение...Противно на общоприетото схващане, обаче кърменето не е сред тези фактори. Бременността като цяло може да провокира отпускането на бюста, но нима бихме позволили на суетата да ни лиши от радостта на майчинството?

След като надвием причините, идващи от самите нас, става много по-лесно да запазим гърдите си стегнати и красиви. И особено, щом открием верен помощник сред продуктите за оформяне на бюста, създадени от любимата ни козметична марка.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.