Какво означават „цветни квадратчета“ върху тубите на пастите за зъби?

Какво означават "Цветните квадратчета" на тубите на пастите за зъби?Ако сте решили да смените любимата си паста за зъби само и единствено заради статия в интернет, която съдържа невярна информация за цветни квадратчета, НЕ ГО ПРАВЕТЕ! "Полезната" информация за съдържанието на продукта в зависимост от цвета на малкото квадратче върху тубите паста за зъби е подвеждаща, невярна и публикувана умишлено, разпространява се злонамерено, за да ви обърка!

Контрастните цветни квадратчета, правоъгълници или лентички са маркировка (фото марка, репер) и служат за ориентир на машините за масово производство на опаковки на продукти.

При по-сложни опаковки, има по няколко такива маркировки, но не се виждат освен при разгъване. На всички машинно опаковани продукти има такива знаци. Когато знакът премине през фотоклетката на машината - тя извършва съответната операция - сгъва, реже и залепва.

Какво значат "цветните квадратчета" на тубите на пастите за зъби?

Контрастните цветове са нужни на съответната машина, за да разпознае границата на фолиото между тубите. Може да се постави който и да е произволен цвят – стига да контрастира с фона. Твърдението, че зеленият цвят определя продукти с натурален състав, червения включва медицински съставки, синият химични вещества, а черният изцяло с химичен състав е пълна безсмислица и абсурд. В България не съществува разпоредба, закон или производствена практика, която да включва цвета на фото марката, която е изцяло печатарски прибор, за означение на състава на продукта.

 

За да получи вярната информация, всеки потребител трябва добре да разчита състава на продуктите. Всички изделия под марка Astera са обозначени според Международната номенклатура за козметични съставки (INCI). Пастите за зъби Astera са от изключително високо качество и са препоръчвани от различни стоматологични организации.

 

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.