Какво означават „цветни квадратчета“ върху тубите на пастите за зъби?

Какво означават "Цветните квадратчета" на тубите на пастите за зъби?Ако сте решили да смените любимата си паста за зъби само и единствено заради статия в интернет, която съдържа невярна информация за цветни квадратчета, НЕ ГО ПРАВЕТЕ! "Полезната" информация за съдържанието на продукта в зависимост от цвета на малкото квадратче върху тубите паста за зъби е подвеждаща, невярна и публикувана умишлено, разпространява се злонамерено, за да ви обърка!

Контрастните цветни квадратчета, правоъгълници или лентички са маркировка (фото марка, репер) и служат за ориентир на машините за масово производство на опаковки на продукти.

При по-сложни опаковки, има по няколко такива маркировки, но не се виждат освен при разгъване. На всички машинно опаковани продукти има такива знаци. Когато знакът премине през фотоклетката на машината - тя извършва съответната операция - сгъва, реже и залепва.

Какво значат "цветните квадратчета" на тубите на пастите за зъби?

Контрастните цветове са нужни на съответната машина, за да разпознае границата на фолиото между тубите. Може да се постави който и да е произволен цвят – стига да контрастира с фона. Твърдението, че зеленият цвят определя продукти с натурален състав, червения включва медицински съставки, синият химични вещества, а черният изцяло с химичен състав е пълна безсмислица и абсурд. В България не съществува разпоредба, закон или производствена практика, която да включва цвета на фото марката, която е изцяло печатарски прибор, за означение на състава на продукта.

 

За да получи вярната информация, всеки потребител трябва добре да разчита състава на продуктите. Всички изделия под марка Astera са обозначени според Международната номенклатура за козметични съставки (INCI). Пастите за зъби Astera са от изключително високо качество и са препоръчвани от различни стоматологични организации.

 

 

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.