Каму Каму - Амазонско изкушение

Колко от вас знаят за качествата на този екзотичен перуански плод?

 

Това ниско дърво, растящо по амазонското течение с корени напълно потопени във вода е от индустриално значение за Бразилия и Перу (въпреки, че потенциалите на това растение тепърва се развиват).

 Плодът Каму Каму е изключително богат на витамин C, който съставя 2-3% от теглото му. Сокът му пък дава един тропически антиоксидантен коктейл, който благоприятства за укрепването на имунната система, очите, венците и кожата.

Най-отличителен е ароматът на това амазонско изкушение - силно привлекателен с успокояващо действие върху нервната система, мирисът на Каму Каму премахва стреса и освежава мислите.

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.