Каму Каму - Амазонско изкушение

Колко от вас знаят за качествата на този екзотичен перуански плод?

 

Това ниско дърво, растящо по амазонското течение с корени напълно потопени във вода е от индустриално значение за Бразилия и Перу (въпреки, че потенциалите на това растение тепърва се развиват).

 Плодът Каму Каму е изключително богат на витамин C, който съставя 2-3% от теглото му. Сокът му пък дава един тропически антиоксидантен коктейл, който благоприятства за укрепването на имунната система, очите, венците и кожата.

Най-отличителен е ароматът на това амазонско изкушение - силно привлекателен с успокояващо действие върху нервната система, мирисът на Каму Каму премахва стреса и освежава мислите.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.