Каму Каму – непознатият антиоксидант

Каму Каму е също толкова екзотичен плод, колкото и името му. Не това обаче го прави специален, а безценните свойства, които има за здравето и красотата. Каму Каму е един непознат антоксидант, благодарение на който тялото и кожата получават мощна защита срещу болестите, вредите от околната среда и всички неблагоприятни фактори, причиняващи вътрешен и външен дискомфорт.

Каму камуКаму Каму (Mycaria dubia) е вид храст, растящ в тропическите гори на Амазонската джунгла и познат предимно в Перу, Бразилия, Колумбия и Венецуела. Той ражда сравнително дребни червеникаво-кафяви плодчета, в които обаче сякаш са събрани най-мощните здравословни вещества на Земята. При това в изоболие.

Каму Каму съдържа около 60 пъти повече витамин С от портокала, което го прави най-пълноценен източник сред всички растителни видове. Освен това е богат на аминокиселини, калий, бета каротен, калций, желязо, фосфор, витамини В и флаваноиди, които осигуряват силно ефективно почистващо, защитно, противовъзпалително, хидратиращо и хранително действие.

Така, консумиран в суров вид, Каму Каму се оказва истинска суперхрана. Той ударно укрепва имунната система, поддържа зрението във форма, облекчава възпаленията, укрепва мускулите, сухожилията и ставните връзки, лекува вирусни инфексии (включително херпес), подобрява състоянието на дихателната система, сърцето и бъбреците, предпазва от депресия, подпомага мисленето и концентрацията, стяга венците. Не на последно място, зарежда с енергия и пробужда сетивата.

Именно заради изключително високото съдържание на витамин С, Каму Каму вече присъства и в множество козметични продукти за лице и тяло. Екстрактът от тези дребни плодчета прави чудеса с кожата – стяга я, подобрява тонуса й, изглажда фините линии и бръчици, озарява тена, но най-вече действа като мощна антиоксиданта защита срещу свободните радикали. По този начин Каму Каму не само поддържа младежкото излъчване, но и предпазва важните за него мастноразтворими витамини А и Е и мастни киселини от разграждане.

Какви са другите ползи на Каму Каму като козметична съставка? Каму каму

  • Основен фактор за производството на колаген
  • Поддържа кожата еластична и гладка
  • Мощен анти-ейдж агент
  • Премахва комедоните и почиства порите
  • Лекува възпаления и успокоява раздразненията
  • Убива бактериите, причиняващи акне и други неразположения
  • Защитава и укрепва косъма
  • Предпазва от заплитане на краищата
  • Възстановява структурата на косъма
  • Придава страхотен блясък и жизненост на косата

За съжаление, поради трудното транспортиране е почти невъзможн да откриете плодчетата Каму Каму в търговската мрежа. Затова като че ли единственият вариант да се възползвате от безценните им качества поне в козметичен аспект, е да купувате продукти, включващи този непознат антиоксидант в състава си. 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.