Козметични грижи през пролетта

Козметичните грижи през пролетта са особено предизвикателство за разкрасителния режим. Сухият въздух и ниските температури отстъпват място на повече влага и слънце. А това е не по-малко стресиращо за косата и кожата. И означава, че трябва да намерите правилния баланс в грижите, така че да възстановите липсите от изминалия сезон и да се подготвите за предстоящия. Вижте какви промени в ритуала си за красота трябва да направите и не губете време да започнете.

Козметични грижи през пролеттаПодхранващи грижи за кожата

Зимата и студът изтощават кожата и изчерпват запасите й от хранителни компоненти. Сега е моментът да възстановите липсите като включите различни видове маски в козметичния си ритуал. За повече блясък и ефективност можете да редувате готови формули срещу стрес, дехидратация и замърсяване с домашно приготвени.

Хидратиращи грижи за кожата

Дори да взимате мерки, отоплителните уреди и екстремните температури през зимата абсорбират почти всичката влага от клетките. Затова в началото на пролетта е добре да осигурите ударна доза хидратация за кожата. Препоръчително е да се миете и къпете с хладка вода, да използвате дневен и нощен крем с по-лека текстура (за да позволите на порите да дишат), да нанасяте лосион след баня и да увеличите приема на течности, плодове и зеленчуци.

Ексфолиращи грижи за кожата

През зимата кожата става сивкава и повяхнала, защото обновяването на клетките се забавя. Така тенът придобива сивкаво и безжизнено излъчване. Можете да почистите порите и подпомогнете излющването на мъртвия кожен слой с нежна пилинг формула. Алфа–хидрокси киселините и натуралните съставки в нея мигновено ще й върнат младежкия и свеж вид.

Слънцезащитни грижи на кожата

Въпреки че употребата на фотозащитни продукти е препоръчителна през цялата година, мнозина я пренебрегват през зимата. Но с настъпването на пролетта слънцето става по-силно и кожата се нуждае от надеждна защита срещу UV – радиацията. Добре е да преминете на дневен хидратиращ продукт със SPF, a при директно излагане на слънце да използвате крем със SPF 30.

Антицелулитни грижи за кожата

Лятото е близо, затова е добре в началото на лятото да подновите и борбата с тези неприятни мастни депа, образвуващия дискомфортната портокалова кожа. Освен спазването на редовен спортен и хранителен режим, би било хубаво да включите в рутината си продукт против целулит, чиято формула освен обичайната съставка кофеин, включва и други мощни агенти, които подпомагат разграждането на мазнините.

Козметични грижи през пролеттаХидратиращи и подхранващи грижи за косата

Подобно на кожата, в началото на пролетта косата също е изтощена и безжизнена. Хубаво е да правите дълбоко подхранващипроцедури с маска и балсам веднъж на 2 седмици, да използвате балсам с по-лека, но балансираща формула при всяко миене и да не прекалявате с топлинните уреди и стилизантите.

По отношение на шампоана е препоръчително да преминете на балансираща или за нормална коса, тъй като прекалено многото хидратация ще предизвика негативен ефект върху косъма.

Освежаващи грижи за косата

Зимното време е враг на цвета и жизнеността на косата. Затова може би ще е добре да й вдъхнете нов живот с няколко простички промени. Добре е да пострижете връхчетата и цъфтежите, а може би и да освежите цвета. В случай че сте готови за по-радикални действия, обмислете нова, по-къса прическа.

За гарантиран ефект в козметичните грижи в началото на пролетта би било добре да се съобразявате с още няколко препоръки: в слънчево време да носите очила и шапка, а в дъждовно – чадър и прибрана прическа; да консумирате храни, богати на витамини, минерали и добри мазнини, които укрепват имунитета на клетките. И не на последно място, да ползвате козметични продукти, защитаващи косата и кожата от вредното влияние на околната среда.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.