Красива и здрава усмивка, без плака!

Детектор на зъбна плака

Зъбната плаката представлява сложна съвкупност от микроорганизми, а средата, в която живеят и се развиват, се нарича биофилм. С времето образуваният лепкав слой се натрупва и променя своя бактериален състав. Бактериите, освобождават киселини, която увреждат зъбния емайл, а по-късно водят и до появата на кариеси.

С течение на времето и липса на добра устна хигиена, плаката се втвърдява, като се трансформира в зъбен камък, венеца се „отлепя” от зъбите и се образува разстояние, известно като пародонтален джоб.

Лошата устна хигиена е първата и най-важна причина за появата на зъбна плака. Основното правило, познато на всички хора е, че зъбите трябва да се мият два пъти дневно, а в най-добрия случай след всяко хранене. Добрата профилактика включва посещение при дентален специалист веднъж годишно.

За да отстраните плаката, преди да възникне сериозен проблем, освен използването на четка и паста, за по-ефективно почистване, специалистите по дентална медицина препоръчват конец за зъби. Конецът за зъби се състои от множество тънки нишки и се използва за почистване на между зъбните пространства, където четката не успява да почисти ефективно.

В много от случаите при поддържане на ежедневна устна хигиена, може да останат непочистени зони по зъбите. Съществува лесен и достъпен методДетектор на зъбна плака за контрол на плаката с така наречения “Детекторът на зъбна плака”. Той действа, като използва свойствата на кариесогeнните бактерии, които флоресцират в бледорозов до червен цвят при осветяване с ултравиолетова светлина. Така плаката става видима и показва къде има нужда да се четка.

Изследвания сочат, че прилагането на „детектора“ увеличава броя на посещенията в денталните кабинети. Методът е ефективен за поддържане на добра устна хигиена за цялото семейство. „Детекторът на зъбна плака“ се предлага от „Оптика Лазер“ и е на достъпна цена, което позволяват на всеки да има подобен уред вкъщи.

Astera осигурява всичко необходимо за поддържане на добра устна хигиена , а самоконтролът с „Детекторът на зъбна плака“ позволява по-ефективна и трайна защита на зъбите от кариес.

Astera и „Оптика Лазер“ се обединяват в защита на общата кауза – здрава и красива усмивка!

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.