Красиви в годината на Огнената маймуна

Красиви в годината на Огнената маймуна - I-ва частЛегенда разказва как много, много отдавна Буда поканил всички животни на празненството по случай настъпването на Новата година. На любезната покана, обаче се отзовали само 12 от тях - драконът, змията, конят, овцата, маймуната, петелът, кучето, свинята, плъхът, волът, тигърът и заекът. От благодарност за засвидетелстваното му уважение, Буда нарекъл по един времеви отрязък от китайския календар на присъстващите гости и поставил началото на живата и до днес традиция, всяка година да бъде свързвана с темперамента на някой от тях.

Началото на китайската нова година няма точно определена дата, тъй като се влияе от движението на Земната спътница - Луната. 2016-та, например, започва на 8-ми февруари и ще премине под знака на най-закачливото, хитро и любопитно животно в зодиака - маймуната. Тъй като годината носи полъха и на един от Петте елемента - огъня, тя се очертава като доста интересна, динамична и изпепеляващо страстна.

Вие сте зодия маймуна, ако съвсем скоро навършвате 23, 24, 35, 36, 47, 48, 59 или пък 60 години и сте родени в периода:

04.02.1992 г. – 22.01.1993 г.
16.02.1980 г. – 04.02.1981 г.
30.01.1968 г. – 16.02.1969 г.
12.02.1956 г. – 30.01.1957 г.

Годината ще бъде изключително вълнуваща за вас, представители на зодиакалния знак. С присъщия за маймуната ентусиазъм и жизнерадостност, вие ще се спускате в небивали приключения. Общителността ви ще ви носи свежи познанства, а вашата гъвкавост и ловък ум - решение за всяка проблемна ситуация.

Цветовете, които ще привлекат късмета на ваша страна през 2016-та са бялото, синьото и златистото. Наблегнете на дрехи и аксесоари в техните гами, на златни бижута, а защо не и на златисти отблясъци в косите.

8-ми февруари е най-подходящият момент да се отървете от всичко излишно и да започнете годината „на чисто” във всеки един аспект от живота си. В тази връзка, дълбокото почистване на лицето с маска от глина, например, би оказало силно изразен благоприятен ефект върху кожата и самочувствието ви.

Вслушайте се и в съветите на западния зодиак, които ще ви помогнат да поддържате перфектния си външен вид през следващите 12 месеца.

Овен (21 март - 20 април)

Дневен хороскоп за красота Овен

Внимавайте пакостливата маймуна да не ви погоди някоя лоша шега заради слонността ви да вземате необмислени решения. Най-добре търсете одобрението на звездите преди да предприемете радикални промени свързани с външността ви.

 

Телец (21 април – 21 май)

Дневен хороскоп за красота Телец

Обичате изключително много пазаруването, но ви липсва повечко въображение при избора на тоалети. Годината, обаче ще ви предостави възможност да се справите с този дребен недостатък. Впуснете се без колебание в смели покупки на облекло, но не пропускайте да експериментирате и в други области от своя външен вид.

 

Близнаци (22 май - 21 юни)

Дневен хороскоп за красота - Близнаци

Не бъдете толкова критични по отношение на външността си. Тази черта на характера ви пречи да оцените своите достойнства, както и да взимате по-спонтанни решения. Полезно за вас би било да се видите в напълно противоположни стилове, за да осъзнаете, че винаги сте красиви.

 

Рак (22 юни - 22 юли)

Дневен хороскоп за красота - Рак

Позволете си да се радвате повече на живота, подтискайки естествената си склонност към безпокойство и меланхолия. Подарете си пъстри дрехи, парфюм със свеж аромат или пък фризура с цветни кичури или изцяло нов нюанс, които да ви подсещат, че светът е шарен и хубав.

 

Лъв (23 юли - 23 август)

Дневен хороскоп за красота - Лъв

Като типични представители на зодия Лъв, вие сте надарени с едни от най-красивите коси. Но не забравяйте, че макар и природна даденост, пищната ви грива има нужда от специални грижи. Осигурете ѝ ги с подходящите шампоан, балсам и маска.

 

Дева (24 август - 23 септември)

Дневен хороскоп за красота - Дева

През тази година ви е напълно позволено да поизоставите своя перфекционизъм и да спрете да обръщате внимание на абсолютно всеки детайл. Заложете на една по-небрежна визия, с която ще бъдете не по-малко очарователни.

 

Везни (24 септември - 23 октомври)

Дневен хороскоп за красота  - Везни

Отдайте се на вродения си талант да внасяте красота във всичко, което ви заобикаля, но този път насочете енергията си към самите себе си. Дали да се фокусирате върху отделни детайли или върху цялостната си визия, зависи единствено от вас. Отделете повече време за козметични ласки за кожата си.

 

Скорпион (24 Октомври - 22 ноември)

Дневен хороскоп за красота  - Скорпион

Често криете емоциите си, ала бръчиците по челото ви издават гнева, който се таи във вас. Грижете се кожата ви винаги да е добре хидратирана и се ориентирайте навреме към анти-ейдж козметиката. Но преди всичко помнете, че спокойствието и способността за прощаване са най-прекият път към дълготрайната младост.

 

Стрелец (23 ноември - 21 декември)

Дневен хороскоп за красота - Стрелец

Вашата зодия се намира под влиянието на Юпитер, откъдето идват и честите ви проблеми с теглото. Това не означава, обаче че не сте в състояние да преодолеете тази зависимост. За да имате перфектна фигура просто променете начина си на хранене, старайте се да бъдете по-активни и използвайте козметични продукти, които ускоряват метаболизма на мастните клетки.

 

Козирог (22 декември - 20 януари)

Дневен хороскоп за красота - Козирог

Добре е да вземете за пример закачливата маймуна и да разчупите поне веднъж в живота си своя консервативен стил. Не е нужно да харчите много пари (, което и без друго не обичате), за да се сдобиете с по-цветна визия. Достатъчни са няколко ярки аксесоара и една по-раздвижена прическа с неустоим цвят.

 

Водолей (21 Януари - 19 Февруари)

Дневен хороскоп за красота  - Водолей

Вие сте бунтари, които често отхвърлят традиционните схващания. Тази особеност не винаги е във ваша полза, но може да се превърне в плюс, ако я насочите към начина, по който изглеждате. 2016-та предразполага към по-дръзки прически и грим, които ще ви направят очарователно различни.

 

Риби (20 Февруари - 20 Март)

Дневен хороскоп за красота - Риби

Постарайте се да обръщате повече внимание на това, което похапвате, тъй като нездравословните диети атакуват директно енергийния център на вашето тяло наред с това, че ви карат да трупате излишни килограми.

                   

 

 

Прочетете още статии
Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Становище на Арома във връзка с публикации на резултатите от теста на дезинфектанти на Асоциация „Активни потребители“

Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.