Лосион, крем или мляко за тяло?

Но няма да сбъркате, какъвто и продукт да използвате за подхранване, възстановяване и овлажняване на кожата.

Зависи дали предпочитате плътната текстура на крема, леката на лосиона или воднистата на млякото. Но няма да сбъркате, какъвто и продукт да използвате за подхранване, възстановяване и овлажняване на кожата.
 

За да бъде кожата ви копринено гладка, мека и нежна, задължително използвайте подхранващи, възстановяващи и овлажняващи продукти за тяло. Освен по ефекта, който оказват върху кожата, съставките и аромата, козметичните продукти за тяло се различават и по консистенция – кремът е с плътна текстура, лосионът с по-лека, а млякото с водниста. Изборът е индивидуален според нуждите на кожата и начинът по-който го усещате. Много сухата кожа значително подобрява състоянието си от богатата текстура на крема за тяло.

Как се нанасят лосиона, крема и млякото за тяло?
Лосионът, кремът и млякото за тяло се нанасят след баня върху изсушена или влажна кожа (в зависимост от конкретната марка). Ако имате повече време, масажирайте леко, докато го нанасяте. Не забравяйте тила, китките и стъпалата. Масажирайте бавно и по-дълго там, където кожата загрубява лесно – лактите, коленете, раменете. Някои продукти за тяло имат специфично въздействие. Например стягащите се прилагат върху зони с проблемна кожа (обикновено на корема и бедрата).

През лятото се препоръчва тялото да се маже редовно с хидратиращи и подхранващи лосиони, кремове и млека за тяло. Ето и нашите предложения:

 Източник: rozali.com

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.