Лунна диета – септември 2012

Лятото си отива. Всички, които са страдали от горещините могат да си отдъхнат, идват месеците с буквата „р” и за народа от край време това значи, че идват студовете.

Единственото, на което може да се надяваме е на дълга, златна, плодородна и топла есен.
Ако температурите паднат с 10-15 градуса, в сравнение с август, ще бъде прекрасно и за спорт и за разходки и за диети.

 

През есента има много пресни плодове и зеленчуци и можем да продължим да не се застояваме прекалено дълго до печката и да наблягаме на лекия хранителен режим.
И тогава няма да ни е никак трудно 4 дни от месеца да сме изцяло на минерална вода, прясно изцедени сокове и зелен чай.

 

Лунните фази за септември 2012 са:
  • 8 септември 2012, 16:16 часа – последна четвърт
  • 16 септември 2012, 05:11 часа – новолуние
  • 22 септември 2012, 22:41 часа – първа четвърт
  • 30 септември 2012, 06:19 часа пълнолуние

Ако успеем да се справим с 8 септември, който е от плеядата почивни дни, значи ще можем да се справим и с другите дни за разтоварване и прочистване на организма.
В крайна сметка и да пропуснем един ден не е голяма беда. А можем да си направим един разтоварващ ден и след празниците, не трябва да сме чак толкова строги към себе си.

Красотата иска жертви, но в крайна сметка веднъж се живее – по-добре по-дебели, но с приятели, отколкото затворени сами и гладуващи, нали?

Прочетете още статии
Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Становище на Арома във връзка с публикации на резултатите от теста на дезинфектанти на Асоциация „Активни потребители“

Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.