Маски за лице с незабавно действие

Макар ефективността на домашно приготвените средства за разкрасяване често да буди подозрение, ние сме подбрали за всички ентусиасти няколко рецепти за маски за лице, които дават не просто превъзходни, но и мигновени резултати.

Маски за лице с незабавно действие

Маска за лице с моментален лифтинг ефект

Необходими продукти:

  • 2 пресни кокоши яйца (за предпочитане домашни)
  • 1 чаена лъжичка нерафинирана захар

Приготовление:

Отделете белтъците и ги разбийте добре, след което добавете захарта и разбъркайте отново. Изкушавате ли се да топнете пръсти в сладката смес, която напомня „целувките” от детството ви? Направете го! Но все пак, улисани във вкусните спомени, не забравяйте да оставите малко количество, с което да намажете и лицето си. Захаросаните белтъци засъхват след кратък 10- минутен престой върху кожата, като видимо я стягат и повдигат. В допълнение към това, гликолова киселина, съдържаща се в сладките кристали, овлажнява и ексфолира, а аминокиселините, доставени от яйцата, подпомагат синтеза на еластин и колаген.

Тонизираща маска за лице за свеж старт на деня

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжичка смляно кафе
  • 1 ч. л. чист мед
  • 1 ч. л. прясно изцеден лимонов сок

Приготовление:

Нима съществува по-ободряваща напитка от кафето? Дори и да не сте любител на силния ѝ вкус, можете да разбудите кожата си с помощта на тази маска. Смесете продуктите и хубавичко ги разбъркайте. След което нанесете кашицата върху лицето си и я оставете да действа в течение на 15-20 минути. Освен бустер, кафените микрогранули са и чудесен скраб, който почиства повърхността на кожата и подобрява кръвооросяването ѝ. Лимоновият сок, пък стяга порите, регулира омазняването и озарява тена. А за финал, медът омекотява и хидратира тъканта и благодарение на изключителната си сладост зарежда клетките с бързо освобождаваща се енергия.

Маска за лице за експресна хидратация

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжичка мед
  • 1 ч. л. прясно мляко
  • 3 ч. л. овесени ядки

Приготовление:
Овесени ядки, мляко и мед. Това звучи като любимата ви здравословна закуска, нали? Но този път приготвена специално за вашата кожа. Хомогенизирайте съставките с помощта на блендер и ги нанесете на тънък пласт върху лицето и шията си. Оставете маската да действа в продължение на 20 минути и я отмийте с хладка вода. Не само млякото, познато от ваната на Клеопатра, но и останалите две съставки притежават превъзходни овлажняващи свойства. Наред с това млечната киселина и фините овесени частици отстраняват мъртвите клетки, позволявайки на кожата да усвои пълноценно поднесената ѝ „закуска”. А пчелното чудо, което не просто хидратира и запечатва влагата в дълбочина, е също така природен рН регулатор и дезинфектант.

Надяваме се, че сме били полезни със своите рецепти за красота и сме успели да убедим по-скептичните сред вас в удивителната сила на природата. Но все пак, длъжни сме да предупредим, че тази сила може да се окаже твърде голяма за хората с деликатна кожа. Ето защо, ако имате някакви притеснения, най-добре е да се доверите на готовите маски за лице. Опитомили природната мощ и преминали тестове за качество и безопасност на вложените суровини, те предоставят същите отлични резултати.

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.