Масло от гроздови семки – магическа съставка

Масло от гоздови семкиМаслото от гроздови семки се добива от семките на винения сорт грозде Vitis Vinifera. Естествен източник на мастни киселини, витамини Е, С и D, и антиоксиданти, то има безброй ценни качества като медицинска, кулинарна и козметична съставка.

Сортът Vitis Vinifera произхожда от Азия, а през XVII в. е пренесен в Европа и САЩ. Древните египтяни, гърци и европейци го използвали в лечебните си практики, а днес Италия е сред най-големите му производители за масово приложение (външно и вътрешно).

Маслото от грозде има незаменими предимства като средство за лечение. То се е доказало като успешно в лечението на възпалено гърло, запек, проблеми с бъбреците и черния дроб, има силни антисептични и регенеративни свойства и е приложимо върху всякакъв тип кожа.

То има свойството да облекчава отоците от нараняване или хирургическа намеса, спира развитието на определен тип ракови клетки, подпомага възстановяването след химиотерапия, лекува хронична съдова недостатъчност като подпомага изпомпването на кръвта, защитава сърцето, понижавайки кръвното налягане, препдазва мозъка от нервен срив, намалява проблемите със зрението, подпомага лечението при диабет.

Маслото от грозде е и особено препдочитана козметична съставка заради способността му да контролира хидробаланса на кожата. Съдържа по-голямо количество линолова киселина от много други натурални масла, което го прави незаменим помощник в укрепването на клетъчните мембрани и кръвоносните съдове в защитата от свобдоните радикали и стреса от околната среда, в борбата с възпаленията и несъвършенствата.

В грижите за косата маслото от грозде е не по-малко ефективно. Заради хидратиращите му и регенериращи свойства, то действа като дълбоко подхранващо средство за скалпа, прави косъма мек и копринено лъскав, намалява накъсванията, подобрява кръвообръщението и успешно помага в борбата с пърхота.
 

Как действа маслото от грозде върху кожата и косата.

 • Хидратира кожата и запечатва влагата - особено подходящо за суха и много суха кмасло от гроздови семкиожа (може да се нанася като основа под фон дьо тен или пудра)
 • Хидратира и подхранва косъма от корена до върховете
 • Подпомага регенрацията на клетките и тъканите
 • Укрепва еластина и колагена
 • Стимулира съкращаването и съединението на тъканите - подобрява еластичността на кожата
 • Намалява следите от стареенето – анти – ейдж ефект
 • Заличава тъмните кръгове под очите, белезите и стриите по тялото
 • Има антивъзпалителни свойства - отпушва порите, лекува акне и екзема
 • Подобрява тонуса и озарява тена
 • Подсилва растежа на косата
 • Защитава косата от бъдещо увреждане
 • Изключително толерантно към чувствителен скалп
 • Поддържа pH баланса на скалпа

Леко и фино, маслото от грозде се абсорбира бързо, оставяйки нежен, почти неосезаем, филм по повърхността, без да предизвиква алергични реакции. Това му отрежда водещо място в ароматерапевтичните масажи.
 

Маслото от гроздови семки е едно от 5-те масла добавени в новата формула на боята за коса Aroma Style

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.