Митове за мъжкото боядисване на косата

Доказателство, че мъжете са по-суетни от жените е фактът, че все повече предствители на силния пол боядисват косата си. Някои, за да прикрият белите коси, други просто, за да изглеждат по-секси и младолики. Но тъй като по природа господата действат по-първосигнално, много лесно могат да станат жертва на някои митове за мъжкото боядисване. Смятаме да им помогнем като ги развенчаем.

Митове за мъжкото боядисване на косата
Мит No 1: Боядиването на косата прикрива възрастта на мъжете

Факт: Всъщност зависи от възрастта. Колкото повече напредва, толкова по-светли тонове е добре да се подбират. Освен, ако окосмяването на лицето прикрива по-голяма част от кожата и позволява боядисване в тъмен цвят. Защото, съгласете се, мъж на години с набраздено от бръчки лице и цвят на косата „като светофар“, изглежда странно. Вижте обаче 57-годишния актьор Алек Болдуин, който се боядиса в медно кафяво за ролята в сериала „Рокфелер Плаза“. И му отива!

Мит No 2: Боядисването на косата при мъжете отнема много време

Факт: Освен че мъжката коса е в пъти по-къса от тази на повечето дами, структурата на косъма също е различна. При мъжете той е по-плътен и наситен с повече протеини, което значително подпомага усвояването на пигментите от боята. Ето защо формулите на мъжките бои за коса обикновено са с препоръчително време на действие между 5 и 10 минути. Така процедурата би отнела почти толкова, колкото и обичайното бръснене.

Мит No 3: Цветът на боята трябва да се подбира според сезона

Факт: В повечето случаи мъжете се боядисват от психологически съображения, а не за да бъдат модерни. Ето защо няма нужда да сменят цвета всеки сезон, да не говорим, че ако го правят, тяхната „малка тайна“ би станала очевидна. По-скоро, за максимално естествена визия при подбора на нюанс е добре да се ръководят от останалите отличителни черти на лицето си (брада, мустаци, тен, дори очите).

Мит No 4: При боядисване не трябва да остават бели коси

Факт: Въпреки че най-новите формули бои за коса осигуряват пълно и равномерно покритие на белите коси, при някои господа такива може да останат след боядисване. И то най-вече поради неволно допуснати грешки в нанасянето. Но това не бива да е повод за драма. Според проучванията, най-секси са мъжете, чиято коса е „прорязана“ от деликатно посребрели кичури. Това придава една особена зрялост и мекота на цялостната визия.

Мит No 5: Само боите във фризьорския салон дават перфектен резултат

Факт: Може би преди години, но не и днес. Съвременните формули боя за коса, предвидени за процедури в домашни условия, са така отлично създадени, че по нищо не отстъпват на професионалния клас. Обогатени с натурални екстракти и пигменти за максимално наситен и бляскав цвят, те осигуряват перфектно покритие фино сливащо се с естествените тонове на косата. Да не говорим колко лесно се нанасят – под формата на пухкава пяна върху влажна коса. Без цапане, без излишни тревоги.

Мит No 6: При боядисване косата ще опада по-бързо

Факт: Косопадът е резултат от стрес, заболяване или генетични фактори, но не и от боядисване на косата. Дори напротив, боята може да укрепи, заздрави и подхрани косата. За целта е важно просто да се подбират формули с природни съставки (пшенични протеини, копринен екстракт), които проникват в дълбочина и правят косъма впечатляващо лъскав и жизнен. А като допълваща грижа да се използват шампоан и балсам за боядисана коса, които ще поддържат цвета по-дълго време.

В XXI в. боядисването на косата е синоним на стил и добре поддържан външен вид. Затова, господа, забравете за митовете и предразсъдъците и освежете прическата си.

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.