Морските храни и красотата

Освен вкусни и екзотични, морските храни са безценен източник на добро здраве и сияйна красота. При това не се налага да се ограничавате в предпочитанията си! Без значение дали са риби, миди, скариди или други мекотели, всички те съдържат коктейл от жизненоважните за вътреклетъчните процеси хранителни компоненти и имат неповторим разкрасителен ефект върху външния вид. Вижте каква е връзката между морските храни и красотата и не губете време да се убедите и на практика!

Морските храни и красотата

 

Какви са ползите от морските храни за красотата?
  • Борят се с признаците на преждевременно стареене (бръчки, фини линии, пачи крак, изсушаване на кожата, загуба на блясък, пигментация). Това се дължи на голямото количество витамин Е в състава им, който поддържа младежкия вид на кожата, предпазва от вредата на свободните радикали и укрепва клетъчната структура.
  • Озаряват тена и изглаждат кожата. Морските храни са безценен източник на Омега 3 мастни киселини, които стимулират производството на естествените мазнини и колаген, а по този начин поддържат кожата мека, плътна, гладка, бляскава и с равномерен тен.
  • Поддържат хидратацията в норма. Високата доза витамини (А, В, D и E) и добри мазнини в морските храни „заключва“ влагата в клетките и така ефективно се бори с дехидратацията и кожните проблеми като лющене, екзема, псориазис.
  • Регулират мастната секреция. Морските храни съдържат специални киселини, които намаляват производството на мазнини и съшевременно действат противовъзпалително, като по този начин ограничават възпаленията, акнето и други кожни проблеми, свързани с прекомерно омазняване.
  • Предпазват от UV – лъчите. Рибното масло, съдържащо се в морските храни е естествена защита за кожните клетки срещу всички вредни ефекти от слънчевата радиация (бръчки, изгаряне, пигментни петна, бръчки, дори рак на кожата)
  • Правят косата здрава и блестяща. Високото съдържание на Омега 3 мастни киселини и протеини подхранва космените фоликули и така подпомага растежа на косъма и укрепват здравината му.
  • Подпомагат борбата с пърхота и косопада. Богати на цинк и селен, морските храни ефективно елиминират гъбичките – причинители на пърхот, облекчават възпаленията, раздразненията и сърбежа на скалпа. Същевременно подобряват циркулацията на кръвта и регулират функцията на хормоните, свързани с растежа на косъма като по този начин портиводействат на косопада.
  • Подобряват цялостното здравословно състояние. Благодарение на коктейла от разнообразни, но жизненоважни за организма вещества, морските храни могат да предложат здравословни ползи на почти всеки орган и система в тялото. А освен, че подбряват правилното им функциониране и регулират аномалиите, те се отразяват благотворно и на цялостния тонус, зареждат с енергия, защитават клетките от разграждане, увреждане и заболявания, вследствие на оксидация, подпомагат детоксикацията.
Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.