Най-важните съвети при пътуване с деца през лятото

Пътуването с деца през лятото може да се окаже истинско предизвикателство, ако не сте добре подготвени. И това не означава само да сложите дрехите и играчките в багажа, но да помислите за самия процес на придвижване от точка А до точка Б, когато малчуганите ще имат нужда от храна, вода, внимание и грижи. Ето кои са най-важните съвети при пътуване с деца през лятото, така че да започнете почивката гладко.

Най-важните съвети при пътуване с деца през лятотоБъдете предвидливи в опаковането на багажа

Добре е да вземете предвид климата на мястото, където отивате, условията, в които ще се намирате и времето на открито. Вземете повече дрешки в светли цветове и от прохладни материи, така че да избегнете претоплянето на детския организъм. Но не забравяйте и по-плътните за хладните вечери. Добавете още шапка и очила за престоя под слънчевите лъчи.

Не пренебрегвайте играчките

Може да заемат много място в багажа, но без тях рискувате да превърнете пътуването и престоя в истински кошмар. Децата лесно се отегчават и трудно понасят седенето на едно място дълго време. Затова в ръчния багаж приерете най-любимите им залъгалки – дрънкалки, книжки, плюшени играчки, всичко, което ще ангажира съзнанието им. В куфара добавете играчките за плажа, пояса и всичко, с което ще осигурите на себе си и на тях приятно прекарано време.

Вземете здравословни закуски

Без значение с какво превозно средство пътувате, би било добре да взимате предвид хранителните нужди на децата си и здравословните норми, с които се съобразявате. Така не само ще избегнете риска от неразположения поради некчаствена храна, но и ще запазите установения режим на хранене. Свежи плодове и зеленчуци, сок, кисело мляко, нещо сладичко или домашно приготвени печива са подходящ избор, поне за децата.

Внимавайте с водата за пиене

Дори у дома да позволявате на децата да пият вода от чешмата, по време на пътуване е важно да знаят, че могат да пият само бутилирана. Чистотата на водоемите е под въпрос и може да причини стомашно неразположение на крехките сромахчета. Затова вземете достатъчно шишета с вода.

Спазвайте ежедневните програма

Съвети при пътуване с деца през лятото

Хубаво е да следвате навиците, с които децата са свикнали. Най-вече по отношение на хранителния режим и съня. Ако следобедната дрямка съвпада с процеса напътуване, намерете начин да ги приласкаете и приспите. Или можете да направите кратка почивка. По този начин те по-лесно ще се адаптират към смяната на атмосферата и ще избегнете нежелан стрес на организма им.

Подгответе надеждна слънцезащитна козметика

Детската кожа е в пъти по-нежна и уязвима от тази на възрастните, затова не бива да пренебрегвате фотозащитните продукти. Препоръчително е да не използвате миналогодишни, тъй като най-вероятно са с изтекъл срок или с намалена ефективност. Купете нови със SPF 50 от надеждна марка. Нанасяйте ги често, особено след къпане в морето или басейна.

Помислете и за грижите за кожата на децата

Много е важно пътуването да не нарушава рутината в козметичните грижи, с които детската кожа е свикнала. Сложете в багажа продуктите за тоалетна хигиена и ритуал след къпане, вземете един лосион или олио с охлаждащо действие за след плаж, защитен крем за разходките, и не на последно място - винаги дръжте на удобно място крем против раздразнения, с който ще можете да облекчите всякакъв дискомфорт на кожата, включително охлузване и ухапване от насекоми.

Пътуването с деца не е лесно като се има предвид цялата предварителна подготовка и количеството багаж, който трябва да носите. Но ако всичко е предварително планирано и сте взели нужните мерки, преживяването ще се превърне в един от най-хубавите семейни спомени. Затова, ако ви предстои почивка, започнете с подготовката навреме.

 

Прочетете още статии
Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Становище на Арома във връзка с публикации на резултатите от теста на дезинфектанти на Асоциация „Активни потребители“

Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.