Обещания за красота през 2015г.

В зората на всяка нова година обещаваме пред себе си куп неща, които да постигнем през следващите 12 месеца. И които, в крайна сметка, си остават само обещания. Е, добре, съгласни сме, че понякога чисто човешки надценяваме способностите си. Но когато става дума за външния вид, нямаме никакви извинения за собствената си несериозност. Защото той зависи единствено и изцяло от нас! Така че нека не позволяваме още една година да се търкулне в празни амбиции, а вместо това да обещаем повече красота на косата и кожата си през 2015. И да го изпълним! Ето как:

Обещания за красота през 2015
Да се вслушваме в сигналите на кожата и косата си

На всекиго се случва да му излезе пъпка на лицето. Или да го засърби скалпа, а косата да цъфне. Но ако тези състояния започнат да се проявят регулярно, съпроводени с възпаления, сухота, лющене или загуба на блясък, вероятно има по-сериозна причина. Най-лесният начин да се справим е да преминем към специализирани почистващи средства, шампоан, крем или друг продукт, чиито мощни активни съставки атакуват и елиминират конкретния проблем (пърхот, чувствителни кожа и скалп, акне). И ако има подобрение, да потърсим консултация с дерматолог.

Да включим повече витамини и минерели в козметиката през 2015 г.

Всички знаем, че най-лесният начин да осигурим витамини и минерали на тялото, а от там на кожата и косата, е храненето. Но за да подсилим видимия ефект, то трябва да върви ръка за ръка с подхранваща козметика. Нека помислим за продукти с високо съдържание на натурални екстракти и хранителни компоненти, които ще поддържат кожата и косата жизнени, еластични и защитени от вредни влияния.

Да използваме дневна и нощна грижа според възрастта си

С времето нуждите на кожата се изменят, затова е редно да помислим дали използваме правилните формули. Не бива да забравяме, че грижата за зряла кожа не е подходяща за младежка и обратно. Така, ако на 25 можем да си позволим по-универсален крем, то на 30+ ни е нужен продукт с хиалуронова киселина, ретинол или Q10 срещу първи бръчки, на 40+ - с колаген и омега-3 за повече еластичност и блясък, а на 50+ - комплексна анти-ейдж терапия. Откривате ли съвпадения?

Да се грижим по-добре за зъбите си

Белите зъби и свежият дъх са чудесна визитка за личността ни. И тъй като само миенето не е достатъчно, би било добре да преминем към пълна програма в устната хигиена, а именно: да открием четка и паста за зъби за индивидуалните си нужди (с избелващ ефект, за чувствителни венци, при пародонтоза, без флуорид), след всяко миене (поне 3 пъти дневно) да почистваме междузъбните пространства с конец за зъби и накрая да изплакваме с вода за уста.

Да опитваме повече нови неща

Всеки от нас има стил, към който се придържа и козметични продукти, на които се доверява от години. Но това не значи, че трябва да се спираме да експериментираме с нещо различно, което може да се окаже новият ни фаворит и чувствително да освежи визията и себеусещането ни. Да се заредим със свежа енергия с нов цвят на косата чрез иновативна боя, обогатена с подхранващи натурални съставки и перфектен блясък, да доставим наслада за сетивата с нов лосион за тяло или душ гел с примамливо апетитен аромат и ефект за кадифена кожа или най-сетне да включим някой антицелулитен продукт в отслабващия си режим.

Най-хубавото на обещанията за по-красиви коса и кожа през 2015 г. е, че не ни ангажират с прекалено много усилия или чакане, за да видим резултата. Достатъчна е само една крачка, за да тръгнем в правилната посока. И да се замислим над думите на Ейбрахам Линкълн, че „не бива никога да забравяме, че собственото ни обещание за успех е по-важно от всяко друго!“.

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.