По цвета на косата ще я познаете

По рождение или придобит, цветът на косата се смята за показател на женския характер. Естествените брюнетки, блондинки и червенокоски обаче имат едно предимство – не им се налага да подлагат косата си на изтощителни процедури за постигане на желания ефект. Останалите трябва да разчитат на разнообразието от бои за коса и процедури, за да открият цвета, който най-ясно отразява вътрешния им мироглед. Ето каква е връзката между характера и цвета на косата.

Характер и цвят на косатаБрюнетки – интелигентни и отговорни

Като Катрин Зита – Джоунс, Ева Лонгория и Дженифър Лопез

Тъмнокосите дами се смятат за високо интелигентни, постоянни в намеренията си и хладнокръвни в действията си. Притежават вродена изтънченост и висока класа. Земни, амбициозни и трудолюбиви, те често се издигат до високи професионални позиции и жънат заслужени успехи сред обществото. Отговорни са, будят доверие, демонстрират воля и характер и се радват на обожание от страна на мъжете. Често са доминиращи във връзките и знаят как умело да манипулират околните.

Тъмните нюанси се постигат лесно. Но имайте предвид, че също толкова трудно се неутрализират, ако един ден решите отново да се върнете към по-светла визия. Отиват на почти всеки цвят кожа, но след определена възраст често оптически състаряват външния вид.

Блондинки – забавни и безгрижни

Като Гуинет Полтроу, Парис Хилтън и разбира се, „Професия блондинка” Рийз Уидърспуун.

Русият цвят на косата издава нежна, чувствителна и крехка душа. През Ренесанса се е смятал за културен символ на ангелска чистота и невинност. И макар в днешно време да се приема като знак за ниско IQ, блондинките са предпочитаният тип сред мъжете. Те са открити и жезнерадостни, с чувство за хумор, винаги готови за забавления и изключително романтични. Обикновено са меланхолични, но авантюристични, имат добра памет и са изненадващо добри в точните науки.

Русият цвят на косата се постига най-трудно, особено ако по природа имате много тъмна коса. Освен това не отива на много матова кожа. По-лесно е да подсилите естествения рус цвят, но ако не обичате да сте център на внимание, обмислете добре нюанса.

Червенокоси – темпераментни и страстни

Като Никол Кидман, „Отчаяната съпруга” Марша Крос и Ема Стоун.

Традиционната комбинация от червена коса и лунички, характерна предимно за жителките на Ирландия, САЩ, Австралия и Великобритания, е особено апетитна за представителите на силния пол. Но и доста често остават опарени от непокорния нрав на тези страстни красавици. Дарени със специален чар те са възприемани като много енергични, жизнерадостни, креативни и съблазнителни натури. Но, ако бъдат провокирани показват чувствителната си и упорита страна. Харесва им да живеят на ръба и винаги са готови за приключения – с или без компания.

Червеният цвят на косата се е превърнал в тенденция още в древността. Египтянките използвали къна и минерали, за да го постигнат, а днес задължително присъства в модните дефилета. Въпросът е точно кой нюанс на червеното ще изберете – колкото по-тъмен е естесвеният цвят на косата ви, толкова по-наситено червено ще получите.

Според проучванията връзка между характера и цвета на косата наистина има. И като оставим настрани вицовете за блондинките и брюнетките, тя се дължи по-скоро на вибрациите, които определен цвят излъчва върху вътрешната ви нагласа, когато се погледнете в огледалото. Ако не вярвате, опитайте!
 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.