Предимства на хомеопатичното лечение при децата

Все повече родители отхвърлят методите на традиционната медицина и се обръщат за помощ към хомеопатията при лечение на децата си. А според проучванията, приложението на природните средства, залягащи в основата на тази практика, се отразява много по-пълноценно и благотворно на цялостното физическо и психическо състояние на подрастващите. Затова нека видим какви са конкретните предимства на хомеопатичното лечение при малките пациенти.

Предимства при хомеопатичното лечение на децата

Тъй като използва изцяло природни средства (вещества от растителен, животински и минерален произход), хомеопатията действа много по-безопасно върху детския организъм (в сравнение с конвенционалните медикаменти), а страничните ефекти са сведени до минимум.

За разлика от традиционните лекарства, които работят на принципа на потискане на състоянието (и в много случаи се оказват неефективни), хомеопатичните средства атакуват проблема постепенно и по този начин помагат на организма сам да се справи с причинителя, укрепвайки защитните му сили.Така, едновременно с лечението на детския организъм, хомеопатичните средства подсилват имунната система.

Хомеопатията ефективно се справя с множество хронични състояния и не вреди на имунитета и стомашно чревния тракт, както се случва с антибиотиците или други силни лекарства. Затова тази алтернативна медицина е особено препоръчителна при алергии, настинка и грип, астма, хиперактивност, емоционални и храносмилателни проблеми, дори при злояди деца.

Хомеопатичните хапчета и капки са сладки на вкус и се преглъщат лесно, което предразполага децата да ги приемат.

Хомеопатичните методи са чудесна алтернатива за изграждане на стабилни навици и постоянство у детето. Те обаче предполагат спазване на по-специален режим на хранене и използване на различни козметични и хигиенни продукти. Така например, особено важно е да се преустанови употребата на стандартните пасти за зъби и да се премине към такива, съвместими с хомеопатично лечение. Когато пастите не съдържат флуор, мента, SLS, парабени и изкуствени оцветители те не пречат на действието на хомеопатичните лекарства. За сметка на това натурални съставки се грижат за здравината и белотата на зъбите. Съставките в детските хомеопатични пасти за зъби премахват и тревогата на много родители от поглъщане на продукта.

Въпреки че мнозина се отнасят скептично към възможностите за лечение на хомеопатията, онези които са се обърнали към нея в един или друг момент (дори след като са изчерпали всички методи на традиционната медицина) са станали нейни верни последователи. Разбира се, никой не може да ви убеди насила да повярвате, но поне можете да опитате.

 

 

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.