През лятото кожата ти обича ...

През лятото кожата ти обича ...

  •  … да диша

Както всеки от нас иска да си вземе глътка въздух от натовареното ежедневие и да избяга за ден-два някъде сред природата, така й кожата ти желае да подиша. През лятото се опитай да й дадеш почивка от тежкия грим и плътния фондьотен. Вместо това изполвай лек и свеж грим, а фондьотена замени с комбиниран продукт с лека формула, който действа за изравняване на тена, за защита от слънцето и като крем за лице.

  • … да е чиста

Не забравяйте да ходите на козметик и през лятото. Това че кожата става с по-равномерен тен и видимо несъвършенствата изчезват се дължи на тена, който придобиваме. Натрупванията, запушените пори и наслояванията се увеличават дори повече, когато се изпотяваме. Продуктите, които трябва да използвате за почистване на грим и на кожата, през лятото трябва да са с по-лека консистенция и да не съдържат излишни масла и утежняващи съставки.

  • … да е хидратирана

Лятото и слънчевите лъчи поставят на дневен ред въпроса за дехидратацията. След всяко излагане на слънце е добре да овлажнявате с подходящ лосион за тяло на водна основа, който не утежнява и омазнява с излишно съдържание на масла. Правете го след излагане на слънце и вземане на душ.

  • … да е защитена

Слънцезащитата през лятото е задължителна, защото лъчите със сигурност няма да пощадят нито една част от тялото ви. Преди излизане от вкъщи не забравяйте да намажете частите от тялото, които ще бъдат изложени на слънце, в това число лицето и устните. … да бъде докосвана
Масажът спомага за доброто кръвообращение, затова докато нанасяте лосион за тяло или душ гел, не забравяйте да масажирате и да разнасяте продукта с нежни движения. Това ще ви освободи от множество проблеми на кожата, в това число и целулита.

 

Прочетете още статии
Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Становище на Арома във връзка с публикации на резултатите от теста на дезинфектанти на Асоциация „Активни потребители“

Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.