През лятото кожата ти обича ...

През лятото кожата ти обича ...

  •  … да диша

Както всеки от нас иска да си вземе глътка въздух от натовареното ежедневие и да избяга за ден-два някъде сред природата, така й кожата ти желае да подиша. През лятото се опитай да й дадеш почивка от тежкия грим и плътния фондьотен. Вместо това изполвай лек и свеж грим, а фондьотена замени с комбиниран продукт с лека формула, който действа за изравняване на тена, за защита от слънцето и като крем за лице.

  • … да е чиста

Не забравяйте да ходите на козметик и през лятото. Това че кожата става с по-равномерен тен и видимо несъвършенствата изчезват се дължи на тена, който придобиваме. Натрупванията, запушените пори и наслояванията се увеличават дори повече, когато се изпотяваме. Продуктите, които трябва да използвате за почистване на грим и на кожата, през лятото трябва да са с по-лека консистенция и да не съдържат излишни масла и утежняващи съставки.

  • … да е хидратирана

Лятото и слънчевите лъчи поставят на дневен ред въпроса за дехидратацията. След всяко излагане на слънце е добре да овлажнявате с подходящ лосион за тяло на водна основа, който не утежнява и омазнява с излишно съдържание на масла. Правете го след излагане на слънце и вземане на душ.

  • … да е защитена

Слънцезащитата през лятото е задължителна, защото лъчите със сигурност няма да пощадят нито една част от тялото ви. Преди излизане от вкъщи не забравяйте да намажете частите от тялото, които ще бъдат изложени на слънце, в това число лицето и устните. … да бъде докосвана
Масажът спомага за доброто кръвообращение, затова докато нанасяте лосион за тяло или душ гел, не забравяйте да масажирате и да разнасяте продукта с нежни движения. Това ще ви освободи от множество проблеми на кожата, в това число и целулита.

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.