Прическа според зодията

Замисляли ли сте се защо оформена еднакво, прическата на едни изглежда съвършено, а на други – истинско бедствие? Истината е, че някои черти във визията на човек се определят от зодиакалната му характеристика. Такива са очите, косата, дори костната структура. И в тази връзка прическата трябва да бъде съобразена с тях така, че да представя по най-добрия начин външните отличителни белези на вътрешното му аз.

Астролозите вярват, че чрез прическата си човек може да насочи космическата енергия в правилната посока и по този начин да повлияе положително върху настроението, светогледа и себеусещането си. Проверете дали е така като си направите прическа според зодията.

Прически и зодии

Овен

Представителите на тази зодия по природа са импулсивни, енергични и свободолюбиви. Затова им подхожда прическа, която не пречи на действията им - умерено къса коса, на етажи или с къдрици, позволяваща разнообразие в стилизирането.

 

 

Прически и зодииТелец

Тъй като не обичат промените, телците ще се чувстват най-комфортно с практична и естествена прическа,. По природа тъмнокоси и със здрав косъм, боите за коса трябва да бъдат внимателно избирани. Идеално им подхожда коса със средна дължина и асиметричен бретон, която да обуздават в конска опашка или в стилна плитка.

 

 

Прически и зодииБлизнаци

Непостоянни в живота, близнаците обичат промените и във визията си. Затова най-подходяща за тях е дългата коса, която могат да къдрят, изправят и боядисват на воля. А колкото по-светла и къдрава е прическата им, толкова повече ще подчертава въздушната им природа. Важното е да подбират продукти и услуги с временен ефект.

 

 

Прически и зодииРак

Непредвидими в настроенията и подвластни на емоциите, раците обичат бързите и лесни решения във външния вид. Подхожда им добре оформена прическа със средна дължина, с обем в корените и / или къдрици в краищата. За предпочитане е не цялостно боядисване, а омбре – ефектът, който удовлетворява нуждата им за разнообразие.

 

 

Прически и зодии

Лъв

Лъвовете приемат косата си като същинска грива, символ на тяхната царствена осанка. Дръзки и авантюристични, те обичат да я развяват свободно и да експериментират с нея. Колкото по-къдрава и обемна е прическата им, толкова по-удобно ще се чувстват. А стилизантите и сешоарът ще са най-добрите им приятели.

 

 

Прически и зодии

Дева

Стилни и педантични, девите държат на перфектния външен вид. Тъй като дори един косъм не на място може да ги изнерви, за тях е подходяща средна дължина на косата, оформена в прическа с панделка, фиби, букли, плитки. Препоръчителни са органичните бои и натуралните продукти, които ще запазят блясъка и гладкостта.

 

 

Прически и зодии

Везни

Винаги стремящи се към баланс, везните предпочитат класическата и елегантна визия. Подхожда им дълга, постригана на етажи коса, която да стилизират в елегантен кок, за да демонстрират известна недостъпност или да оставят да пада свободно с някакъв добавен детайл за по-женствено и романтично излъчване.

 

 

Прически и зодии

Скорпион

Енергични и бунтарски настроени, скорпионите обичат да провокират вниманието. Еднакво комфортно ще се чувстват с дълга коса, сплетена на плитка или идеално изправена, и с къса, екстравагантна прическа. Добре ще им служат всякакви аксесоари, с които могат да експериментират – шалче,шапка, шнолки.

 

 

Прически и зодии

Стрелец

Представителите на тази зодия са динамични и свободомислещи. Затова им подхожда коса със средна дължина, която да връзват на опашка, щом наберат скорост, или да стилизират в игрива, модерна прическа за по-елегантно излъчване. С тяхната самоувереност и позитивизъм почти няма вариант, който да не им отива.

 

 

Прически и зодииКозирог

Консервативни и целеустремени, козирозите не обичат да губят време с излишно суетене. За тях е идеална къса стилна прическа, постригана на черта или с бретон, която се оформя бързо и лесно и подчертава решителните им черти. Ако обаче оставят косата си да порасне, ще се възползват от цял нов спектър от вълнуващи варианти.

 

 

Прически и зодииВодолей

Екстравагантни и оригинални, водолеите са може би единствените представители на зодиака, за които няма точно определен стил в прическата. Важното е да е модерна и да изразява индивидуалността им. Колкото по-сложна е, толкова по-уникални ще се чувстват. Включително по отношение на цветовете и формите.

 

 

Прически и зодии

Риби

Чувствителни и романтични, въпреки привидната си скромност, рибите не се страхуват да експериментират с външния си вид и не се интересуват от мнението на околните. Най-добре биха се чувствали с коса до раменете в топъл цвят и с прическа, отразяваща хармоничната им и мечтателна душевност – плитки, аксесоари, къдрици.

 

 

Доброто състояние на косата е от първостепенно значение за сполучливо оформяне на каквато и да е прическа - подхраненият и жизнен косъм е по-гъвкав и податлив на стилизиране. Затова, без значение дали ще експериментирате с прическа според зодията, в грижите за косата винаги използвайте продукти, чиито формули съдържат природни съставки и структуриращи елементи, съобразени с особеностите и нуждите й.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.