Прическите на сезон есен-зима 2012/13

Прическите на новия есенно-зимен сезон са изключително разнообразни. Експертите на най-известните модни къщи представят на модния подиум свежи и стилни предложения, подходящи за всеки повод. От безупречната опашка до небрежната разрошена от вятъра коса, ето ги и тенденциите при прическите за сезон есен-зима 2012/13.

Страничен път

Лятото на централно разделената коса отмина, за да отстъпи място на страничния път. През новия сезон той се представя в почти всяко ревю, а при Diane von Furstenberg, Victoria Beckham, Christian Dior, Jil Sander той е гладък и съвършен. Минималистичната прическа носи доза женственост и романтика и поставя акцента върху грима и облеклото.

Опашка

Най-любимата прическа – класическата опашка – заема централно място в списъка с актуалните трендове. За пореден път. За сезон есен-зима 2012/13 те се представят на подиума на Christian Dior, Chanel, Jonathan Saunders, 3.1 Phillip Lim, Anna Sui и Jil Sander като единствената им особеност през тази година е, че опашките са перфектно пригладени и стоят по-ниско в сравнение в високите летни предложения.

Бретон

Бретонът прави голямо завръщане през настоящия есенно-зимен сезон. Той е плътен и най-често прав, както при Versace, Antonio Berardi, Marni и Iceberg. По-небрежен вариант представят експертите на модна къща 3.1 Phillip Lim, които показват дълъг и съблазнителен асиметричен бретон.

Dip-Dye

Dip-dye косите – или тези, комбиниращи два цвята – един в корените и по дължина и един преливащ се в краищата – са свежа и бунтарска тенденция, която се представя на подиума на Prada and Pringle of Scotland. Експертите на модните къщи комбинират най-често русите коси с червени, кафяви или дори черни краища, а тъмните – със светло червени или руси краища. При Jean Paul Gaultier косите са в стил гръндж и представят цветни участъци в корените, боядисани със спрей.

Ретро

Прическите, вдъхновени от миналото, завладяват есенния моден подиум и носят романтика и женственост. 40-те години обсебват визията на Donna Karan и Valentino, които представят вдигнати коси, разнообразени с усукани и забодени с фиби кичури, а 60-те романтично надиначт от обемните прически на DSquared2, Carolina Herrera и Derek Lam.

Балерина кок

Коковете за пореден сезон отстояват мястото си сред актуалните тенденции. За есен-зима 2012/13 те ще бъдат нежни и женствени. Stella McCartney, Diane von Furstenberg и Louis Vuitton представят семпли и перфектно пригладени варианти, докато Marc Jacobs и Rick Owens събират в кок предварително сплетената или усукана коса.

Плитки и усуквания

Романтични визии, включващи като акцент сплетени или усукани кичури, разнообразяващи свободно пуснатата коса, са изключително актуални за сезон есен-зима 2012/13. Подобни са предложенията на Emilio Pucci и Mulberry, Gucci и Valentino. Визията често е завършена с семпъл, но луксозен аксесоар за коса.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.