Пролетна детоксикация за красота

Първите дни на пролетта са най-благоприятното време да събудите красотата си от летаргичния сън като се избавите от задушаващите я, трупани в продължение на месеци, токсини. Поставете си реалистични цели – по-чиста кожа днес, по-тънка талия след седмица... и стъпка по стъпка ги превърнете в реалност със следната детоксикираща програма.

Пролетна детоксикация за красота

Стъпка I

Дайте на храносмилателната си система поне 10-дневна „пролетна ваканция”, като изключите от менюто си киселинно-образуващите продукти. Такива са преработените храни с присъщите за тях трансмазнини и захар, белият хляб, газираните напитки, алкохолът и кафето. Вместо тях наблегнете на алкалните храни (броколи, спанак, краставици, моркови, цвекло, бадеми и др.), които спомагат за изхвърлянето на токсините от тялото.

Съществува и друга основателна причина да ограничите приема на киселинно-образуващи продукти. И тя е, че когато ги консумирате организмът ви всячески се опитва да запази неутралното рН на кръвта и течната среда и започва да черпи алкални елементи (магнезий, калций и т.н.) от запасите си. А тези елементи, както знаете, са изключително важни за здравето на кожата и косата.

Стъпка II

Ускорете метаболизма си като приемате повече вода. Тялото ви има нужда именно от нея, за да извършва всички свои обменни процеси. Приемайте я най-вече в чист вид и като допълнение – под формата на плодови и зеленчукови сокове, смутита, ядкови млека и детоксикиращи коктейли.

Подобен, доказал ефективността си, коктейл е прочутата „Лимонада на Бъроуз”, която се приготвя по следната рецепта:

  • 2 с. л. лимонов сок
  • 2 с. л. кленов сироп
  • 1/10 ч. л. лют червен пипер
  • 300 мл вода
Стъпка III

С помощта на някои йогийски упражнения, като например „Випарита Карани” (поза „Полусвещ”) можете значително да подпомогнете процеса на детоксикация. Повдигането на краката нагоре, както и притискането на вътрешните органи, характерни за тази поза, насърчават оттичането на лимфната течност (което се извършва отдолу нагоре) и кръвообръщението.

За да изпълните упражнението, поставете навито на руло одеяло или друга подпора на около 10 сантиметра от стената (ако сте по-високи или просто по-гъвкави, можете да увеличите дистанцията) и седнете странично на края на подпората. След това се наклонете назад, така че раменете и главата ви да легнат на земята и внимателно повдигнете единия си крак върху стената, а после и другия. Дишайте спокойно и се опитайте да останете в тази поза поне 5 минути.

Стъпка IV

Възползвайте се от огромния потенциал на натуралната глина (хума). Тя е едно от най-мощните средства за прочистване на организма от патогенни микроорганизми, тежки метали, свободни радикали и други отрови. Вечер разтваряйте една супена лъжица хума в чаша вода, а сутрин преди закуска изпивайте водата (с или без утайката). Поради отрицателно заредените си частици, „живата земя” абсорбира токсините (които притежават положителен заряд), след което ги отвежда през храносмилателния тракт вън от тялото.

За да ускорите появата на положителния ефект от процедурата, комбинирайте вътрешното приложение с директно третиране на най-големия отделителен орган – кожата, заменяйки ежедневните си козметични продукти с такива, съдържащи хума.

Бъдете постоянни в изпълнението на предначертания детоксикиращ план. Така не след дълго метаболизмът ви ще се върне към нормалното си русло и пречиствайки ви от акумулираните отрови ще ви направи свежи и красиви като пролетта.

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.