"Розовото злато" на остров REUNION

Pink PrpprtslimУникалният остров на контрасти - Реюнион, е еднo от най-екзотичните места на Земята. Той е френска отвъдморска територия, разположена в близост до оство Мадагаскар. Включен е в списъка на Световното културно наследство на човечеството по време на 34-ата сесия на Комитета на ЮНЕСКО, заради своя национален парк на тропическите гори.

Вулканичният остров датира от преди повече от 3 милиона години. Площта му достига 2 512 квадратни километра, като дължината на бреговата ивица е 210 километра. Островът е известен с богатата флора и фауна, в която има видове, които не се срещат никъде другаде по света. Високите планински върхове и стръмните хребети, както и действащият вулкан са достатъчно предизвикателство за любителите на приключенията и екстремните изживявания. Едно от малкото останали девствени места, събрало в себе си 1001 лица.

Благоприятна почва за развитие, на острова намира малко цъфтящо дърво /Schinus terebinthifolius/, чиито плодове Pink Pepperslim местните наричат "розовото злато". Червените зрънца имат мек и сладникав вкус, примесен с приятен плодов аромат. Тънката им чуплива обвивка, лесно може да се стрие и да се използва като ароматна и ефектна подправка. 

Уникалните способности на плодовете на дървото за разграждане на акумулираните мазнини в човешкото тяло, намират приложение в най-иновативните съвременни продукти за борба с целулита. Pink Pepperslim e 8 пъти по-мощен от кофеина в разграждането на мастните депа. Той ускорява метаболизма на клетките без да предизвиква странични ефекти (като разширяване на кръвоноснитите съдове например).

 

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.