Специални грижи за кожата на 50+

Специални грижи за кожата на 50+

„На петдесет години всеки има лицето, което заслужава“, философски твърди големият майстор на перото Джордж Оруел.

И може би е прав. Но от чисто практическа и естетическа гледна точка, от всеки човек зависи да търси и прилага някои специални правила и грижи за кожата и външния си вид. Вижте как можете да надхитрите природата, така че на 50+ да изглеждате също толкова жизнени и младолики, колкото и в предишните десетилетия от живота ви.

Навлизането в 50-те години от живота е времето, в което жените започват ясно да забелязват следитe на възрастта върху кожата.  С няколко промени в ежедневния разкрасителен ритуал и подбора на подходящи козметични средства, съобразени с особеностите на кожата в тази възрастова категория, видимите признаци на стареене могат да бъдат забавени.

Какви са особеностите на кожата на 50+?

Отпускане и изсушаване на кожата, задълбочаване на бръчките (включително мимическите), хипепигментация, загуба на блясък, по-видими пори.

 

Какви са конкретните причини за промените в кожата на 50 +?

  • Критично понижаване на еластина и колагена в тялото – протеините, отговорни за поддържането на кожата тонизирана и стегната.
  • Уврежданията, които UV-лъчите са нанасяли върху кожата през годините
  • Менопаузата, която предизвиква хормонален дисбаланс в организма. Нивата на естроген намаляват, което пък забавя производството на мазнини и така кожата става по-суха и дехидратирана.
  • Вследствие на дехидратацията и загубата на еластичност, бръчките стават по-видими.

 

Какви специални грижи изисква кожата на 50+?

Хидратацията на кожата трябва да бъде основен приоритет

Обръщайте особено внимание на зоните около очите и устните, а също и на шията, тъй като това са най-деликатните и уязвими участъци и признаците на стареенето проличават първо там.

Преди нанасянето на хидратиращия продукт задължително почиствайте лицето с мека формула, съобразена с вашия тип кожа. Имайте предвид, че вследствие промените в клетъчната структура кожата може да реагира различно към средствата които до този момент сте използвали за премахване на грима и мръсотията. Затова потърсете най-подходящото козметично средство.

Нанасяйте дневен и нощен крем с анти-ейдж формула всеки ден

Разработени специално за нуждите на кожата на 50+, те съдържат изключително ефективни срещу стареенето активни съставки от ново поколение (като аминопептиди), както и органични природни масла, които в комбинация хидратират и подхранват кожата, стимулират колагенния синтез, защитават от свободните радикали, ускоряват регенерацията и задържат влагата в клетките, като по този начин намаляват бръчките и фините линии, изравняват тена и му придават свежест.

За допълнителна ефективност използвайте и допълваща грижа

Ако до сега сте избягвали ежедневния хидратиращ продукт с други продукти, то е време да започнете. Силно препоръчително е след дневния крем да нанасяте слънцезащитен продукт без значение от времето и сезона (или да използвате крем със SPF във формулата), а преди нощния да нанасяте специализиран за 50+ концентрат или серум, чиято формула обикновено съдържа натурални масла и революционни комплекси, действащи ударно в дълбочина и ускоряващи действието на последващата грижа.

Нанасяйте анти-ейдж продуктите с масаж

Добрата циркулация на кръвта е от съществено значение за доброто състояние на тъканите. Чрез редовния масаж ще подпомагате преноса на кислород, хранителни компоненти, вода и хормони до клетките, както и отделянето на токсините от тях, а по този начин ще възвърнете и тонуса и блясъка на кожата.

Избягвайте тежкия грим и твърде плътната основа върху кожата

По този начин задушавате и запушвате порите, подпомагате изсушаването на кожата, а дори и подчертавате следите на времето. Освен това затруднявате и удължавате почистващия ритуал на лицето. По-добре преминете към по-естествена визия с по-пастелни нюанси.

Ексфолирайте кожата 2 – 3 пъти седмично.

При кожата 50+ това е задължително условие, тъй като клетъчната регенерация е естествено забавена. Освен това редовното премахване на мъртвите клетки значително ще ускори видимите резултати от грижите, които полагате.

Обогатете менюто си с витамини и минерали.

За доброто здраве, състояние и излъчване на кожата на 50 + се нуждаете от много повече „добри мазнини“, цинк, антиоксиданти витамин С, отколкото в предишните десетилетия. Затова увеличете приема на пресни плодове и зеленчуци, бадеми, сьомга, зехтин, авокадо, морски дарове, яйца.

Казват, че 50+ е един от най-хубавите периоди в живота на жената. И когато тя полага търпеливи грижи с помощта на правилните средства, това личи не само външно, но и в нейното поведение. Толкова, че няма нужда от естетически услуги, за да изглежда естествено красива и жадна за живот.

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.