Тайните на перфектния маникюр

Перфектният маникюр е комбинация от добре поддържани нокти и кадифено мека и гладка кожа на ръцете. А тъй като са подложени на постоянно натоварване и са в досег с всички вредни фактори в околната среда, грижите за тях не бива да бъдат пренебрегвани. Ето кои са тайните на перфектния маникюр.

Тайните на перфектния маникюр1. Преди да пристъпите към каквито и да било процедури за ръце и нокти, старателно почистете лака. Така ще позволите на ноктите да поемат всички полезни вещества и да реагират пълноценно на грижите.

2. Грижете се за кожичките около ноктите. Накиснете ги в силен чай от лайка за няколко минути и попийте съвсем леко. Избягвайте да ги режете, защото можете да предизвикате инфекция. Вместо това ги прибирайте навътре към живеца.

3. Ако ноктите са обезцветени или на петна от продължителното носене на лак, увийте всеки нокът в памучно тампонче, напоено с кислородна вода и задръжте така 2 минути.

4. Ако имате чупливи нокти, накисвайте ги няколко пъти седмично в лимонов сок за около 5 минути. Лъскането им с тампонче, напоено в бадемово масло, също може да помогне, тъй като леките движения стимулират кръвообръщението към основата.

5. Оформяйте ноктите само със зърнеста пила – металната нарушава структурата им и предразполага към раздвояване и зачупване. По същата причина не се препоръчва употреба на ножичка и нокторезачка. Придържайте се към полуовална – полуквдратна форма.

6.Не забравяйте да полирате нокътната повърхност. Така ще премахнете естественото омазняване и ще осигурите по-добра основа за лака.

7. При лакиране следвайте трите стъпки: основа – цвят – топ лак. Нанесете един слой безцветен лак за основа, който ще защити нокъта от химикалите в цветния лак. Топ лакът ще го направи по-дълготраен.

8. За да не се напуква и излющва лака поради изсушаване на нокъта, ежедневно масажирайте лакираните нокти със зехтин.

9. За допълнителна защита от слънцето и за задържане на влагата мажете ноктите с балсам за устни.Тайната на перфектния маникюр

10. Предпазвайте ръцете си от водата и почистващите препарати. Слагайте ръкавици при всяка по-продължителна домакинска процедура.

11. Ексфолирайте кожата на ръцете си два пъти седмично с помощта на стара четка за зъби ги натърквайте нежно със смес от морска сол и лимонов сок.

12. Правете гимнастика и масаж на пръстите всеки ден. Купете си мека топчица и я стискайте във сяка свобоодна минута – това ще подобри кръвообръщението, а от там и сияйния вид на кожата на ръцете.

13. Преди лягане намазвайте ръцете с дълбоко хидратиращ продукт, може и домашно приготвен и слагайте памучни ръкавички за по-ефективно и дълбоко проникване на състваките в кожата.

14. Правете млечна баня за омоктяване и заздравяване. Затоплете малка купичка мляко до умерена температура и накиснете ръцете си за 5 минути. Изобилието от хранителни съставки в млякото ще изглади, избели и омекоти кожата и ще укрепи ноктите.

15. Витамини А и Е са особено важни за здравината на ноктите и кожата. Затова при хранене наблягайте на плодовете и зеленчуците, добрите мазнини, ядките и зърнените храни.

16. Дори най-скъпо платеният маникюр няма да изглежа добре на фона на суха и напукана кожа на ръцете. Затова след всеки контакт с вода нанасяйте крем за ръце и нокти, обогатен с натурални екстракти. Така ще разчитате на хидратация, подхранване, мекота и защита по всяко време и във всякакви условия.

Ръцете и ноктите са визитна картичка при всеки контакт в ежедневието. Те работят, общуват, обгрижват и милват за вас. Затова съчетавайте грижите за тях с останалите козметични ритуали.

 

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.