Тайните оръжия срещу бръчките на звездите

Струва ни се, че знаем тайната за непреходната младост на знаменитостите - скъпоструващи естетични процедури. Но ако се запознаем с ежедневието на няколко от тези известни личности, ще открием множество сходства в начина им на живот, където отвъд славата и богатството се крие истинската тайна на младостта.

Тайните за красота на звездите
Сън

Много от звездите обръщат внимание на пълноценния сън, като се стараят да си лягат по едно и също време всяка нощ и да отделят поне 8 часа за пълен покой. Когато тялото се намира във фаза на дълбок сън, то отделя хормона на растежа HGH, който е от особена важност за възстановяването на увредените клетки. Така, докато съзнанието спи, организмът забавя стареенето и елиминира по напълно естествен начин бръчките. Друг, широко разпространен сред звездите, анти-ейдж ритуал е и спането върху копринена възглавница, чиято нежна материя не позволява “намачкването” на кожата на лицето през нощта.

Хранене

Свикнали сме да слушаме за звездните диети и гладувания, но менюто на популярните дами с гладка кожа далеч не се определя от калоричността на храните. Те се стараят да приемат продукти, богати на есенциални вещества и предпочитат леката ранна вечеря. Интересно (но и напълно логично) е, че повечето от младоликите знаменитости са вегетарианци или вегани. Живата храна, под формата на ядки, кълнове, плодове и зеленчукови култури носи живот и на организма. Тя съдържа градивните елементи, необходими за клетъчното обновление и е пълна с антиоксиданти, които възпрепятстват разрушаването на еластина в съединителната тъкан.

Козметика

Сред абсолютните правила за сияйна кожа на звездите е нейното редовно почистване. Те прилежно снемат замърсяванията и грима от лицето си всяка сутрин и вечер, а 2 пъти седмично ексфолират и мъртвите клетки. По този начин кожата активно приема кислород и го използва за своите метаболитни процеси. Едни от тях са възстановяването на еластиновите и колагеновите влакна, които поддържат лицето гладко и опънато. Доброто почистване спомага и за пълноценното усвояване на подхранващите и регенериращи продукти, използвани в плоследствие. За да спрат времето, знаменитостите се доверяват на чистата козметика, богата на естествени за организма съставки като хиауронова киселина, колаген и коензим Q10 и задължително нанасят слънцезащита дори в студените месеци.

Настроение

Преуспелите хора си приличат и по още нещо - те истински обичат това, което правят и се стараят да се наслаждават на живота във всеки един миг. Те вярват, че човек изглежда така, както се чувства, ето защо търсят положителните емоции, които са естествено средство за разкрасяване и подмладяване. Често се отдават на занимания като йога, пилатес или медитация, за да елиминират в зародиш стреса, за който е известно че ускорява стареенето. Лекото физическо натоварване и почивката, редуват с активно движение, с което подобряват метаболизма си и помагат на кожата си да се възстанови и тонизира.

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.