ТЕСТ - Как да определите коя степен целулит имате?

Знаете ли, че има 4 различни степени целулит, които специалистите наричат с общото понятие Скала на Нюрнбергер – Милър? За да определите коя степен целулит имате е достатъчно просто да притиснете кожата с пръсти и да анализирате резултата според характерните особености на всяка от тях.

ТЕСТ - Как да определим степеннат на целулит?Степен 0

Кожата изглежда и се чувства гладка, без никакви следи от набръчкване дори при прищипване.

Степен 1

Целулитът не се забелязва в състояние на покой (седнало, изправено или легнало положение) на тялото, но при прищипване на кожата мастните депа се открояват.

Степен 2

Целулитът внезапно се появява, когато сте в изправено положение, но не се вижда, когато легнете. Усеща се дори лека чувствителност при допир на кожата в засегнатите зони.

Степен 3

Целулитът е видим по всяко време, без значение в каква позиция е тялото ви, дали прищипвате кожата или не.

Освен степените на целулите за да определите подхода в третирането е добре да знаете дали имате мек или твърд целулит. А разликата между тях е значително и предопределя по-нататъшните действия.

Мекият целулит е по-ясно забележим и по-лесен за третиране, тъй като се образува по-близо до повърхността на кожата, а не при мускулите. Обхваща по-големи площи, по-мек е и някак подвижен.

Твърдият целулит, наричан още спортен, обикновено се наблюдава при по-атлетичните натури и хора занимавали се дълго време със спорт. Проблемът при него е, че се образува в дълбочина – около или върху мускулите. Добрата новина е, че по-малко забележим с просто око, но ако направите теста с прищипването може да ви заболи.

Третирането на целулита е доста продължителен процес и може да включва различни козметични средства с антицелулитни съставки, процедури със специализирани апарати, масажи, дори вид пластична хирургия. Формулите за външно нанасяне с активни съставки е препоръчително  да присъстват като помощен фактор при третирането на целулита, защото ускоряват разграждането на мастните депа.

 

ПРОМО антицелулитни комплекти:

вторият продукт на ПОЛОВИН ЦЕНА - Поръчайте сега!

БЕЗПЛАТНА доставка за цялата страна за поръчки над 20 лв.

Антицелулитен козметичен комплектАнтицелулитен козметичен комплект

 Антицелулитен козметичен комплект

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.