Топ 10 летни храни за отслабване

Ето ги топ 10 храните, които трябва да купувате, ядете и съхранявате в хладилника си в горещите летни дни, за да отслабвате и да поддържате добра форма. Всичките са и много здравословни.

 

  • Череши – черешите са богати на витамините А, С и Е и фитохимикали, които предпазват от рак на гърдата, белите дробове, черния дроб, стомаха и кожата. Фибрите, които съдържат подобряват храносмилането.

  • Пъпеш – с високо съдържание на калий, витамин С и бета каротин. Контролира кръвното налягане, намалява нивото на „лошия“ холестерол и предпазва от рак.
  • Цвекло – изключително богато на фолиева киселина, цвеклото е сред най-полезните храни за лятото. Предпазва от различни видове рак и укрепва имунната система.
  • Босилек – кой би отказал порция салата капрезе от домати, моцарела, босилек и зехтин? Никой. Босилекът също предпазва от ракови заболявания, подобрява храносмилането и помага при газове в стомаха.
  • Авокадо – въпреки че съдържа много мазнини, те са мононенаситени и понижават нивата на „лошия“ холестерол в кръвта.

Бамя – с високо съдържание на глутатион, който атакува раковите клетки. Освен това е богат източник на витамин С, магнезий и фибри.

Лучени кръгчета – разбира се, не онези запържените, които са много вкусни, но не чак толкова полезни. Суровите лучени кръгчета контролират кръвното налягане, намаляват възпаленията и укрепват имунната система.

  • Магданоз – не пропускайте да слагате магданоз в салатите си, защото е вълшебен. Богат на витамин С и фолиева киселина, магданозът предпазва от уринарни инфекции и облекчава симптомите при ПМ

Ананас – тропическият плод, който подобрява храносмилането, укрепва костите, бори се с настинките и намалява риска от сърдечносъдови и ракови заболявания.

  • Домати – с високо съдържание на витамин С, А, калий и желязо, сред най-полезните храни през лятото.

 

Източник: rozali.com

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.